Výpis dat do tabulky – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis dat do tabulky – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVýpis dat do tabulky – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Karolína
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, chtěla bych se zeptat na programování v Excelu ve VBA. Můj projekt vypadá tak, že když zapnu excel na stránce bude tabulka a nad ní tlačítko přidej kontakt. Když kliknu na tlačítko zobrazí se tabulka kde se zaškrtne pohlaví, zapíše příjmení a jméno, bydliště, email atd atd. A když kliknu na OK mělo by se to všechno zaznamenat do tabulky. Jediné co mi funguje je spuštění tabulky, ale text se mi už neukládá. Nevíte někdo co s tím? Moc děkuju za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.21.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
19. 5. 2014   #2
-
0
-

Myslíš něco takovýho?

List1: 

Option Explicit

Private Sub CommandButton1_Click()
    Call UserForm1.Init
End Sub

UserForm1:

Option Explicit

Dim intRadek As Integer

Private Sub cmd1_Click()
    
    Me.Hide
    
    If opt1.Value = True Then
        List1.Cells(intRadek, 2) = "Muž"
    
    Else
        List1.Cells(intRadek, 2) = "Žena"
    
    End If
    
    List1.Cells(intRadek, 3) = txt1.Text
    List1.Cells(intRadek, 4) = txt2.Text
    List1.Cells(intRadek, 5) = txt3.Text
    List1.Cells(intRadek, 6) = txt4.Text
    
End Sub

Private Sub cmd2_Click()
    
    Me.Hide

End Sub

Public Sub Init()

    intRadek = 0
    
    Dim i As Long
    
    For i = 6 To 65536
        If List1.Cells(i, 2) = vbNullString Then
            intRadek = i
            Exit For
        End If
    Next

    If intRadek = 0 Then
        MsgBox "Už není volné místo v tabulce.", vbCritical
        Exit Sub
    
    Else
        opt1.Value = True
        opt2.Value = False
        txt1.Text = vbNullString
        txt2.Text = vbNullString
        txt3.Text = vbNullString
        txt4.Text = vbNullString
        Me.Show
    
    End If

End Sub

Private Sub opt1_Click()
    
    If opt1.Value = True Then
        opt2.Value = False
    
    Else
        opt2.Value = True
    
    End If

End Sub

Private Sub opt2_Click()
    
    If opt2.Value = True Then
        opt1.Value = False
    
    Else
        opt1.Value = True
    
    End If

End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
24. 5. 2014   #3
-
0
-

Ještě oprava.

Namísto "Dim intRadek As Integer" bude lepší "Dim intRadek As Long", protože do Integeru se nedá uložit větší číslo než 32767, jinak vznikne Overflow.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Výpis dat do tabulky v C — založil Filip

Vypis dat z tabulky — založil Bloudy

Vypis dat z tabulky — založil Bloudy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý