To Huge:No ja bych to asi resil tak, ze bych pro kazde dva body napsal parametrickou rovnici primky v prostoru
x = AX + sX*t
y = AY + sY*t
z = AZ + sZ*t
a to v nějakým rozumnym "normalizovaným" tvaru (tatáž přímka lze popsat nekonečně mnoho zpusoby->kuprikladu tak, že sX bude vzdy rovno 1,pokud ovsem nebude 0 a sY a sZ prepocitat, to samé nějak udělat s absolutními souřadnicemi AX, AY, AZ, treba je prepocitat na hodnotu nejblizssi pocatku [0,0,0]).
Az tohle udelas dostanes n*(n-1)/2 primek, ktere vzajemne porovnas a pokud budes mit dve nebo vice primky stejny (no ono nejspis minimalne 3, pocet stejnych primek je umerny poctu bodu v primce lezicich podle vzorce m*(m-1)/2 ), tak vis ze lezi na primce
Az tohle dodelas, tak si zrekapitulujes, kolik mas primek s vice nez dvema bodama (napriklad dve primky s 3body a jedna s 5 body->minimalni n-uhelnik ma (n-2*1-3)úhlu
A jeste musis dat pozor, aby ti případný n-uhelnik (ktery ma alespon na jedne strane nejmene 3 ruzne body), respektive aby se jeho jednotlive strany nekrizil (nemeli zadny spolecny bod)-to by potom moc jako n-uhelnik nevypadalo, vypadalo by to spíše jak nekolik n-uhelniku se spolecnymi vrcholy, tudiz ten predchozi odstavec nemusi vzdy platit, tohle uz zacina byt krapet slozitejsi a popisovat to slovy je celkem tezky a ani nasledny analyticky reseni neni nejjednodussi, to by ale potom slo resit hrubou silou vypocetni kapacity pocitace.
asi by to slo resit i elegantneji, ale ted me nic nenapada
asi si to bude chtit trochu zopakovat Analytickou geometrii, aby jsi to naprogramoval :)