Odesilani formulare na mail – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odesilani formulare na mail – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comOdesilani formulare na mail – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

MEVIphotography
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj vsem,

rad bych dal na web takovej ten nesmysl o zasilani novinek, tudiz aby uzivatel mohl napsat do formulare svuj mail a ten se odeslal na muj mail.

Zkusil jsem vytvorit formular pres PHP podle http://www.jakpsatweb.cz/formular-mail.html 

ale i kdyz to odeslu a je potvrzeno, ze bylo uspesne odeslano, na muj mail mi zprava neprijde.

Je mozne, ze muj hosting nepodporuje odesilani mailu nebo muze byt chyba nekde jinde?

Pripadne, kdyby mel nekdo na tento konkretni pozadavek (zasilani novinek) lepsi reseni, uvitam ho :)

Pokud to budu muset resit takto, necha se zrusit ta hlaska v novem okne, ze mail byl odeslan? Samozrejme se tim uzivatel zmate, odejde ze stranek a pravdepodobne se k nim uz nevrati...existuje reseni, kde napise do formulare svuj mail, klikne na "odeslat", formular se odesle na muj mail a uzivatel pritom zustane na mem webu?

Diky moc vsem za ochotu a pripadnou pomoc.

Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.203.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 5. 2014   #2
-
0
-

1. nevime, co mas
2. tudiz nelze problem resit

Ano, na odkazovane strance je nekolik reseni "kontaktniho formulare" (coz je neco jineho nez zasilani novinek), ale...
http://www.jakpsatweb.cz/…ar-mail.html
* Výhody mailovacího formuláře --- nesmysl, pouziva se dlouha leta RSS, jen amateri furt pouzivaji mail.
* Výhody mailovacího formuláře - Konstrukce formuláře --- to je html kod bez adresy na kterou se to zasila ke zpracovani
* Action="mailto:..." --- to se obcas pouziva a je to funguje za urcitych okolnosti. Takze nesmysl, kdyz nekdo pise nespolehlive, neumi se spravne vyjadrovat.
* miniaplikace.blueboard.cz --- nevyhoda je, ze to posilas pres cizi server, muzou si maily ukladat
* www.mailform.cz --- cizi server
* Vlastní odesílací skript
--- limitovane, jestli ti dovoli hosting maily odesilat a v jakem mnozstvi, viz nastaveni hostingu nebo <?php phpinfo(); ?>
--- "Mail byl odeslán" - to vypise vzdy, kdyz php neselze; coz nastava i v pripade, ze hosting nema odesilani mailu povolene, protoze php vytvori mail a ten si zadny mailovy program neprevezme, tak smula :)
Priiste prosim te bud primo odkazuj na tuhle cast nebo aspon rekni od jakeho nadpisu, po jaky nadpis je treba cist. Nikdo se dlouhou strankou zabyvat nebude, zvlast, kdyz zacina kontaktnimi formulari, ktere s tim nesouvisi...

(zkopirovano z jakpsatweb)
Mám dva soubory. V prvním je jenom formulář namířený na druhý php skript:

<form action="druhy.php">
Váš mail: <input name="mail_odesilatele"><br>
Předmět: <input name="predmet"><br>
Zpráva: <textarea name="zprava"></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat">
</form>

Soubor druhy.php vypadá takto:

<? if ( Mail("moje@adresa", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) )
echo "Mail byl odeslán";
else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?>

* na muj mail mi zprava neprijde --- to muze nastat take v pripade, ze tvuj mail zpravy blokuje nebo haze do spamu. Nektere maily vyzaduji vyplneni u udaje headers, viz dokumentace a priklady od uzivatelu php.net/mail
* Pripadne, kdyby mel nekdo na tento konkretni pozadavek (zasilani novinek) lepsi reseni, uvitam ho :) --- nezajem, pouzij google na vyhledavani :)
* Pokud to budu muset resit takto, necha se zrusit ta hlaska v novem okne, ze mail byl odeslan?
--- da, muzes presmerovat na jinou stranku pomoci header(), viz dokumentace a priklady od uzivatelu php.net/header
--- muzes volani php resit pres javascript ajax
--- muzes volani php resit pres html iframe
--- nemusis uzivateli zobrazovat vubec nic (hlasky echo ... nahradis za {}, pripadne zrusis cely if(...) a nechas tam jenom mail(...)), ale bylo by dobre mu zobrazit, ze to bylo odeslane a take datum a cas, pripadne jenom cas. Smazani formulare totiz nemusi nastat jen v pripade odeslani dat na server, ale take pri chybe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:a8c7:28...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý