Nastavení phpmyadmin – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení phpmyadmin – MySQL – Fórum – Programujte.comNastavení phpmyadmin – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Levin0
Newbie
18. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, mám wamp, kde je vše v jednom, ale nejde mi vytvořit databáze když si najedu na localhost/phpmyadmin

Takhle vypadá můj config.inc.php v phpmyadminu

/* vim: set expandtab sw=4 ts=4 sts=4: */
/**
 * phpMyAdmin sample configuration, you can use it as base for
 * manual configuration. For easier setup you can use setup/
 *
 * All directives are explained in documentation in the doc/ folder
 * or at <http://docs.phpmyadmin.net/>.
 *
 * @package PhpMyAdmin
 */

/*
 * This is needed for cookie based authentication to encrypt password in
 * cookie
 */
$cfg['blowfish_secret'] = 'a8b7c6d'; /* YOU MUST FILL IN THIS FOR COOKIE AUTH! */

/*
 * Servers configuration
 */
$i = 0;

/*
 * First server
 */
$i++;
/* Authentication type */
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';
/* Server parameters */
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['compress'] = false;
/* Select mysql if your server does not have mysqli */
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';
$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

/*
 * phpMyAdmin configuration storage settings.
 */

/* User used to manipulate with storage */
// $cfg['Servers'][$i]['controlhost'] = '';
// $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'pma';
// $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = 'pmapass';

/* Storage database and tables */
// $cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = 'phpmyadmin';
// $cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = 'pma__bookmark';
// $cfg['Servers'][$i]['relation'] = 'pma__relation';
// $cfg['Servers'][$i]['table_info'] = 'pma__table_info';
// $cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = 'pma__table_coords';
// $cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = 'pma__pdf_pages';
// $cfg['Servers'][$i]['column_info'] = 'pma__column_info';
// $cfg['Servers'][$i]['history'] = 'pma__history';
// $cfg['Servers'][$i]['table_uiprefs'] = 'pma__table_uiprefs';
// $cfg['Servers'][$i]['tracking'] = 'pma__tracking';
// $cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] = 'pma__designer_coords';
// $cfg['Servers'][$i]['userconfig'] = 'pma__userconfig';
// $cfg['Servers'][$i]['recent'] = 'pma__recent';
/* Contrib / Swekey authentication */
// $cfg['Servers'][$i]['auth_swekey_config'] = '/etc/swekey-pma.conf';

$cfg['UploadDir'] = '';
$cfg['SaveDir'] = '';

//$cfg['ShowAll'] = true;

//$cfg['MaxRows'] = 50;

//$cfg['ProtectBinary'] = 'false';

//$cfg['DefaultLang'] = 'en';
//$cfg['DefaultLang'] = 'de';


//$cfg['DefaultDisplay'] = 'vertical';




//$cfg['PropertiesNumColumns'] = 2;


//$cfg['QueryHistoryDB'] = true;

//$cfg['QueryHistoryMax'] = 100;

?>

Díky moc za radu!

Obrázky, jak to vypadá v phpmyadminu

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 5. 2014   #2
-
0
-

A prihlasujes se jako root s prazdnym heslem nebo jsi stihl vrtat do nastaveni? Jestli by treba nebylo lepsi to odinstalovat a nainstalovat znova nez hledat chybu.
Jinak, opravneni si muzes prohlednout, kdyz kliknes vlevo na domecek a tam bude vpravo zalozka opravneni nebo uzivatele opravneni a nebo mozna je to nastaveni na obrazcich. Ja tam mam treba zalozky:

Databáze | SQL | Stav | Proměnné | Znakové sady | Úložiště | Oprávnění | Replikace | Binární log | Procesy | Export | Import | Synchronizace (phpMyAdmin 3.3.9)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7931:46...–
Levin0
Newbie
19. 5. 2014   #3
-
0
-

Tak jsem to vyřešil reinstalem a vše funguje, díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

PhpMyAdmin — založil Tomáš

PhpMyAdmin — založil Jimmy Axe

PHPmyAdmin — založil Yety

PhpMyAdmin diakritika — založil wardon

Problém s phpmyadmin — založil Jirka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý