Cteni souboru. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cteni souboru. – Java – Fórum – Programujte.comCteni souboru. – Java – Fórum – Programujte.com

 

ewzen0
Duch
24. 1. 2007   #1
-
0
-

Zdravim.
Vi nekdo jak ma vypadat kod pro cteni souboru ktery si zadam sam kdyz program jeste bezi?
neco jako:
public static void cteni(int C) ...{
Sys...ln("Vlozte nazev souboru: ");
....
kod programu pro cteni
....
Sys...ln("Nacitani dokonceno");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Forrest
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 1. 2007   #2
-
0
-

To ewzen:

File f = new File("cesta k souboru");
if(f!= null && f.exists() && f.canRead()){
String vysledek = null;
String radek;
try{
FileInputStream fiStream = new FileInputStream(f);
InputStreamReader isReader = new InputStreamReader(fiStream);
BufferedReader bufReader = new BufferedReader(isReader);
radek = bufReader.readLine();
while (radek != null){
vysledek =vysledek + radek;
radek = bufReader.readLine();
}
}catch (IOException c){}

tohle ti nacte celi obsah souboru ktery si zadas na prvnim radku do promenne vysledek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ewzen
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 1. 2007   #3
-
0
-

To Forrest:
Jo diki.
Ale ja bych spis potreboval rucne zadat nazev pri behu programu.Kdyz spustim program tak mi to vyhodi "zadejte nazev" a po zadani mi to vyhodi obsah souboru.Kamos mi rikal ze to ma byt nejak pres Sting XnazevX; ktere potom volan ve FileInputStream=new FileInputStream(XnazevX);
neco jakto toto:
nejaky BufferedReader ...=...(System.in);
String XnazevX;
InputStream is=new FileInputStream (XnazevX);
nejaka vyjimka jestli ten soubor existuje(if-else nebo try-catch)
ObjectInputStream ois=new ObjectInputStream(is);
a aby tam byl ArrayList
close();

nebo nejaky universalni kod ktery se da pouzit pro cteni,hledani,pridani do souboru,mazani,vytvoreni souboru se zadavanim pri startu programu.Potrebuji funkci pro rucni zadavani nazvu souboru pri behu programu ktera po zadani toho nazvu vola uz ostatni metody cteni,hledani,...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Forrest
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 1. 2007   #4
-
0
-

To ewzen: Tak to je lehke. Normalne nactes String z prikazova zadky nic vic a potom si s tim delas co chces (volas metody).

import java.io.*;
public class Cteni{
public static void main(String[] args){
try{
byte pole[] = new byte[200];
System.out.println("Zadejte cestu k souboru: ");
System.in.read(pole);
String text = new String(pole);
System.out.println("Bylo zadano: " + text);}
catch(IOException e){}
}
}

velikost 200 je maximalni pocet nacitanych znaku zbytek je snad jasny :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ewzen
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 1. 2007   #5
-
0
-

To Forrest:Nejak mi nefunguje.Vypise mi toto:
Zadejte cestu k souboru:
C:\db.txt
Bylo zadano: C:\db.txt
a na tomto misti vyhodi 200 ctverecku.

pres jaky program to delas nebo to je jedno? ja pouzivam NetBeans IDE 5.0 BlueJ


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Forrest
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 1. 2007   #6
-
0
-

To ewzen: vykasli se na nejaky programy a pis to vsechno rucne! O dost vic se to naucis a kor takovyhle zakladni veci!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
26. 1. 2007   #7
-
0
-



public static void vypis() throws Exception
{
String název = JOptionPane.showInputDialog
( null, "Zadej soubor, který chceš zobrazit: " );
FileInputStream fis = new FileInputStream( název );
int vstup;
while( (vstup = fis.read()) >= 0 )
System.out.print( (char)vstup );
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ewzen
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 1. 2007   #8
-
0
-

Potrebuji nutne udelat metodu ktera maze v jednoduche databazi zadane slovo.Nevite nekdo jak se to udela?
Melo byt to fungovat nejak tak:
pri spusteni programu se to zepta:
"Jaky soubor chcete otevrit?"
po rucnim zadani souboru ten soubor otevre a vypise obsah souboru
potom to vypise :
"napiste slovo ktere chcete smazat"
potrebne slovo se napise a potom to slovo smaze a ulozi obsah souboru bez toho smazaneho slova.

muze mi nekdo pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
30. 1. 2007   #9
-
0
-

Základ jsem ti ukázal, zbytek domácího úkolu si musíš udělat sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

čtení ze souboru — založil Jakub Vojáček

Čtení souboru ve VB — založil hansk

Cteni ze souboru — založil Mory

čtení ze souboru — založil VitPet

Cteni souboru — založil marek321

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý