Zápis náhodných čísel do text. souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápis náhodných čísel do text. souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comZápis náhodných čísel do text. souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vitas010
Duch
21. 5. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den.

Potřeboval bych od vás pomoc.Mám za úkol zapsat do textového souboru 20 náhodných čísel delitelná 3 beze zbytku.,ale zatím jsem vymyslel jenom tohle.Řekli byste mi prosím co tam mám za chybu?


Děkuji

#include <ctime>
#include <iostream> 
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
using namespace std;
int main() 
{ 
   FILE * mujSoubor;
   mujSoubor =  fopen("soubor.txt","w");
   if(mujSoubor != NULL) 
     cout << "soubor je otevreny" << " ";
     for(int i=0;i<20;i++)
       cout << (rand()%100+100)/3*3;
           fputc(i,mujSoubor);
            
   
    system("PAUSE>NUL"); 
    
return 0; 
}

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.70.–
21. 5. 2014   #2
-
0
-

pro zápis do souboru bych použil fprintf a mezi uložená čísla bych dal oddělovač např. středník. Náhodná čísla dělitelná 3 bych "ošidil" tak, že bych vygeneroval nahodilá celá čísla a ty násobil 3.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
vitas010
Duch
21. 5. 2014   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
OK.Díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.70.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
21. 5. 2014   #4
-
0
-

   

for(int i=0;i<20;i++)
cout << (rand()%100+100)/3*3;
fputc(i,mujSoubor);

na prvni radku si das ridici promenou cyklu I ktera bude mit hodnoty od 0 do 19

na druhem radku si "generujes" cislo od 100 do 200 rekneme ktera asi teda budou delitelna 3 a ty vypisujes do KONZOLE

na posledni radku pozivas jednak sptnou funkci a pak do souboru chces zapsat cislo z predchoziho radku NE i
a zavri za sebou pak ten soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Generator nahodnych cisel — založil silent

NEopakování náhodných čísel — založil blabalal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý