dělám na projektu Správa osobních financí. Jedná se o jednoduchý program vytvořený v javě (NetBeans), kam může uživatel zadávat příjmy a výdaje, které si následně může zobrazit v tabulce a různě si jednotlivé položky filtrovat a řadit (podle data, částky). Nevím, jak filtrovat položky podle data (měsíc, rok), které zadá sám uživatel do textFieldu a po stisknutí tlačítka tak zobrazí jen ty položky, které tomu datu odpovídají. Těžko se to takhle bez projektu vysvětluje. Proto ho můžu poslat přes mail. Jako přílohu ho sem asi nemůžu vložit, jen obrázek.
Já v Javě nedělám, tak nemůžu poradit konkrétně. Ale pro zadávání data určitě bude existovat specializovaný control (třeba ve formě výběru z kalendáře, nebo maskovaný textbox, do kterého jdou vkládat jenom čísla a už obsahuje formátování den/měsíc/rok). Rozhodně nenechávej uživatele zadávat datum volně do obyčejného textového políčka, jinak Ti tam napíše "pondělí odpoledne" a nebo "31.2.2014".
Nejjednodušší bude asi comboBox, kde už ty jednotlivé roky a měsíce budou předvoleny. Teď už jen nějak sepsat ten kód. Aby rok zvolený v boxu ukázal list položek se stejným přiřazeným rokem. Kdyby se našla nějaká hodná duše, které bych mohl ten projekt poslat a jen se na to podíval, by bych moc rád ;)
A nešlo by to zkrátka přes ten NetBeans? Přijde mi to jistější, navíc se tento program dá stáhnout volně na internetu. Poslal bych ten projekt přes mail v rarku. To uložiště mi hlásí nějakou chybu, pokud nahraji nějaký kód v javě.