Zdravím, přečet jsem si tento článek http://interval.cz/clanky/komentare-k-clankom-bez-databaze/ a rád bych si udělal na své stránky komentáře na web, bohužel jsem v tomto začátečník a tak bych potřeboval někoho kdo by mě s tím pomohl.Moje stránky jsou statické (html). Pro vás to bude asik hračka....Díky za každou pomoc :-)
Fórum › PHP
Komentáře ke článkům a prozba o pomoc
http://www.linuxsoft.cz/script_detail.php?id_script=701 neni to sice navod na komentare k clankom ale da sa to jednoducho prerobit. ja som si to volakedy prerabal na knihu navsetv. akurat potom tomu suboru do ktoreho zapisujes musis nadstavit prava na 777
//das na zaciatok suboru
<?
$file = "komentare.txt"; //cesta k suboru do ktoreho budes zapicovat
if (isset($meno) && isset($prispevok)) {
$fp = fopen("$file", "a");
fwrite($fp, "<dl><dt>$meno</dt><dd>$prispevok</dd></dl>"); //vystup si sformatuj ako potrebujes
fclose($fp);
}
?>
<form method="POST" action="komentare.php"> //toto je formular kde budes pridavat prispevky, prisposob si ho podla potrieb
meno <input type="text" name="meno" size="42" />
prispevok <input type="text" name="prispevok" size="42" value="" />
<input type="submit" value="posli" name="buton" />
</form>
<?
include("$file"); //tu sa ti inkluduje subor s obsahom komentarov popripade si to daj nad formular
?>
meno <input type="text" name="meno" size="42" />
prispevok <input type="text" name="prispevok" size="42" value="" />
<input type="submit" value="posli" name="buton" />
</form>
<?
include("$file"); //tu sa ti inkluduje subor s obsahom komentarov popripade si to daj nad formular
?>
Tuhle část jsem si dal pod článek a je tam ten formulař.Ještě mě není jasné kam vložit tu první.
tiez mozes do toho isteho suboru na zaciatkok alebo do ineho suboru kde nadstavis meta refresh na tento subor. a podla toho das do formularu action="subor.php" - ten subor bude ten kde bude ten script
budes potrebovat kazdy zvlast. a odkazujes na ne v premennej $file = "subor-do-ktoreho-zapisujes.txt";
ten script co som ti prerobil aj s formularom si skopiruj do kazdeho clanku v ktorom chces mat komentare, v tagu form nadstavis action="stranka-s-clankom-na-ktorej-si" a do $file si das subor do ktoreho to chces zapisovat. koli prehladnosti bz som prenho volil takz istz nayov jak mas nazov clanku. a to bz malo byt vse.
ja by som to riesil uplne inak ale ked to chces bez db nic ine ma nenapada.
$meno
$prispevok"); fclose($fp); } ?>
tenhle o¨kousek kodu se mě zobrazuje ve Firefoxu. V IE ne...nevíš čím by to mohlo být ? Jinak se mě to ještě nepovedlo.Asik někde dělám chybu.Mohl bys mě napsat ten kod přímo i s vložením odkazu na určitou stránku a na ten textak.Já už si to podle toho upravím.Díky moc :-)Stránky mám v html.
tady je testovaci clanek
http://www.compiky.net/clanek.html
tie stranky musia byt v php
ako chces mat na statickych strankach dynamicke veci???? pokial ti srver podporuje php tak zmen koncovku suborov kam vkladas skript na php a pokial nie tak ti neostava nic ine ako si stiahnut nieco na styl blueboard
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Komentaře k článkům — založil winmen
ASP.NET MVC komentáře ke článkům — založil Bibo
Pomoc.... nějaká chybka prosím pomoc - více v podrobném popisu — založil tkstudent
Pomoc, pomoc s úkolem (matice v Delphi) — založil maxikp
Moderátoři diskuze