Komentáře ke článkům a prozba o pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komentáře ke článkům a prozba o pomoc – PHP – Fórum – Programujte.comKomentáře ke článkům a prozba o pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Štěpán0
Newbie
24. 1. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, přečet jsem si tento článek http://interval.cz/clanky/komentare-k-clankom-bez-databaze/ a rád bych si udělal na své stránky komentáře na web, bohužel jsem v tomto začátečník a tak bych potřeboval někoho kdo by mě s tím pomohl.Moje stránky jsou statické (html). Pro vás to bude asik hračka....Díky za každou pomoc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
24. 1. 2007   #2
-
0
-

http://www.linuxsoft.cz/script_detail.php?id_script=701 neni to sice navod na komentare k clankom ale da sa to jednoducho prerobit. ja som si to volakedy prerabal na knihu navsetv. akurat potom tomu suboru do ktoreho zapisujes musis nadstavit prava na 777

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěpán0
Newbie
24. 1. 2007   #3
-
0
-

Díky za odkaz, mohl bys mě říct jak tohle upravit ? Byl bych ti moc vděčen ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
24. 1. 2007   #4
-
0
-

//das na zaciatok suboru 

<?

$file = "komentare.txt"; //cesta k suboru do ktoreho budes zapicovat

if (isset($meno) && isset($prispevok)) {
$fp = fopen("$file", "a");
fwrite($fp, "<dl><dt>$meno</dt><dd>$prispevok</dd></dl>"); //vystup si sformatuj ako potrebujes
fclose($fp);
}



?>



<form method="POST" action="komentare.php"> //toto je formular kde budes pridavat prispevky, prisposob si ho podla potrieb

meno <input type="text" name="meno" size="42" />

prispevok <input type="text" name="prispevok" size="42" value="" />

<input type="submit" value="posli" name="buton" />

</form>


<?

include("$file"); //tu sa ti inkluduje subor s obsahom komentarov popripade si to daj nad formular

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěpán0
Newbie
24. 1. 2007   #5
-
0
-

OK zkusím to....díky moc.Ještě se ozvu jestli to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
Štěpán0
Newbie
24. 1. 2007   #6
-
0
-

meno         <input type="text" name="meno" size="42" />


prispevok <input type="text" name="prispevok" size="42" value="" />

<input type="submit" value="posli" name="buton" />

</form>


<?

include("$file"); //tu sa ti inkluduje subor s obsahom komentarov popripade si to daj nad formular

?>

Tuhle část jsem si dal pod článek a je tam ten formulař.Ještě mě není jasné kam vložit tu první.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
24. 1. 2007   #7
-
0
-

tiez mozes do toho isteho suboru na zaciatkok alebo do ineho suboru kde nadstavis meta refresh na tento subor. a podla toho das do formularu action="subor.php" - ten subor bude ten kde bude ten script

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěpán0
Newbie
24. 1. 2007   #8
-
0
-

Tak zkoušel jsem to, ale není mě to ještě moc jasné. Nevím jestli soubory txt potřebuji pro každý článek vzlašt a jak a kde na ně odkazovat.Zkus to na mě polopaticky.Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
24. 1. 2007   #9
-
0
-

budes potrebovat kazdy zvlast. a odkazujes na ne v premennej $file = "subor-do-ktoreho-zapisujes.txt";
ten script co som ti prerobil aj s formularom si skopiruj do kazdeho clanku v ktorom chces mat komentare, v tagu form nadstavis action="stranka-s-clankom-na-ktorej-si" a do $file si das subor do ktoreho to chces zapisovat. koli prehladnosti bz som prenho volil takz istz nayov jak mas nazov clanku. a to bz malo byt vse.
ja by som to riesil uplne inak ale ked to chces bez db nic ine ma nenapada.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěpán0
Newbie
25. 1. 2007   #10
-
0
-

$meno
$prispevok"); fclose($fp); } ?>
tenhle o¨kousek kodu se mě zobrazuje ve Firefoxu. V IE ne...nevíš čím by to mohlo být ? Jinak se mě to ještě nepovedlo.Asik někde dělám chybu.Mohl bys mě napsat ten kod přímo i s vložením odkazu na určitou stránku a na ten textak.Já už si to podle toho upravím.Díky moc :-)Stránky mám v html.
tady je testovaci clanek
http://www.compiky.net/clanek.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
25. 1. 2007   #11
-
0
-

tie stranky musia byt v php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěpán0
Newbie
25. 1. 2007   #12
-
0
-

To jsem už na začátku psal že stránky mam statické teda html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pcmagazin.cz
25. 1. 2007   #13
-
0
-

ako chces mat na statickych strankach dynamicke veci???? pokial ti srver podporuje php tak zmen koncovku suborov kam vkladas skript na php a pokial nie tak ti neostava nic ine ako si stiahnut nieco na styl blueboard

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý