Upraveni oboru platnosti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upraveni oboru platnosti – C / C++ – Fórum – Programujte.comUpraveni oboru platnosti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
24. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, je mozne prodlouzit obor platnosti promenych, objektu atd.?
-napr:
if(true){
Objekt objekt();
}
...
objekt.udelat_neco  //-objekt stale existuje - destruktor se nezavolal

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
24. 5. 2014   #2
-
0
-

   

Objekt objekt();
if(true){
...
}
....

nebo

Objekt objekt=null;
if(true){
objekt=new Objekt();
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
24. 5. 2014   #3
-
0
-

Diky za odpoved, prvni priklad bohuzel nemuzu pouzit - Objekt se vytvori v podmince(kterou jsem ve zdrojaku nahore udelal jako true, ale ve skutecnosti  vytvoreni objektu zavisi na blablabla...- coz sem mel napsat rovnou do prvniho dotazu...)
- Nechci zbytecne zabirat pamet objektem pokud bych ho potom nepouzil resp. globalni promena se nehodi.
S druhym prikladem ma muj kompilator problem (asi spatne pouzivam argumenty nebo neco...) - Jak se ''ten proces v druhe moznosti'' jmenuje? - Snad uz to pak na googlu dohledam.
diky moc.


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
Flowy0
Věrný člen
24. 5. 2014   #4
-
0
-

factory methods

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.237.–
https://github.com/Flowy
vitamin
~ Anonymní uživatel
1092 příspěvků
25. 5. 2014   #5
-
0
-

   

class Oject{};

void fnc(){
    Object* o = nullptr;
    
    if(true){
      	o = new Oject();

    }

    delete o;	//objekt musis zmazat rucne
}

//alebo pusiz std::unique_ptr

Nechci zbytecne zabirat pamet objektem pokud bych ho potom nepouzil

Kolko zabera ten objekt a pouizvas rekurziu? Mal si problemy s malym zasobnikom? Ak nie tak riesis neexistujuci problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

C++,upraveni — založil Mates

Upravení textu — založil ingiraxo

Upravení dat hry — založil Agnares

Upravení pluginu do hry — založil Seuss

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý