Simulace pokladny – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Simulace pokladny – Java – Fórum – Programujte.comSimulace pokladny – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Noneus0
Návštěvník
25. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych píchnout. Dělám prográmek, jenž vrací peníze. Měl by vracet v co nejmenším možném počtu bankovek(mincí). Ale nějak si vůbec nevím rady jak na to. Mám zatím tohle:

 int pokladna[] = {5000,2000,1000,500,200,100,50,20,10,5,2,1};
       int vraci = 953;
       int vraceno = 0;
       int kolik = 0;
       int bankovka = 0;

       
 
       for (int i = 0; i < pokladna.length; i++) {      
          kolik = vraci/pokladna[i];
         if (pokladna[i] < vraci){
           vraceno = pokladna[i] - vraci;
       }
          bankovka = pokladna[i];
                   
         System.out.println(kolik + "x" + bankovka);
        }

vůbec nevím ja na to. Děkuju předem

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.143.172.–
Řešení
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 5. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

muzes vyuzit princip celociselneho deleni a zbytku.

jesteZbyva=castka;

foreach(var bankovka in pokladna)

   {

System.out.println(jesteZbyva/bankovka + "x" + bankovka);

jesteZbyva=jesteZbyva%bankovka;}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Noneus0
Návštěvník
25. 5. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
mohl bys to prosímtě napsat do celého funkčního kódu? moc tomu nerozumím

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.143.172.–
Noneus0
Návštěvník
25. 5. 2014   #4
-
0
-

#2 p3can
něco jsem tam přehlíd, už to funguje, díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.143.172.–
Flowy0
Věrný člen
25. 5. 2014   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.237.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Simulace uživatele — založil midnighter@centrum.cz

Simulace autoservisu — založil Jurasz

SIMULACE CINNOSTI — založil VLAD

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý