Schovat blok, změnit obsah, vysunout blok zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Schovat blok, změnit obsah, vysunout blok zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSchovat blok, změnit obsah, vysunout blok zpět – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
29. 5. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

rád bych pomocí javascriptu, jquery docílil toho, aby se mi blok, který obsahuje nějaký text schoval slideUp. Potom co bude schovaný, by proběhla změna obsahu empty() a prepend("něco") a nakonec by se znovu vysunul.

Zkusil jsem toto: $("blok").slideUp.empty().prepend("novy obsah").slideDown();

Ono to sice funguje, ale původni obsah bloku zmizí dřív, než se provede slideUp(). Rád bych, aby tam původní obsah zůstal po celou dobu animace slideUp().

Předem díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 5. 2014   #2
-
0
-

a proc nepouzijes ten callback, co se tomu da podhodit?

popis je ve stylu: "callback funkce, ktera se vykona po skonceni animace"

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
29. 5. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Super, díky že jsi mě nakopl. Funguje pěkně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
12. 6. 2014   #4
-
0
-

#2 KIIV
Prosím vás, zatím to mám napsané napůl funkční:

 $(document).ready(function() {
   $('#Kontakt').click(function() {blokSlide('#contentBlok')});
   
 });
 
 function blokSlide(blok)
 { 
   $(blok).slideUp(400, "swing", function() {del(blok)});
 }
 
 function del(blok){
      $(blok).empty(); //smazu starý obsah
      $(blok).load("kontakt.php");  //nactu novy obsah
      $('#style').attr('href', 'css/kontakt_style.css'); //zmenim stylovy soubor
      $(blok).slideDown();
      
   };

Problem je až v poslední části efektu.
Blok se pěkně schová(slideUp()), změní se jeho obsah a hned se zobrazí a tady si nevím rady. Chtěl bych, aby se blok s novým obsahem zobrazoval za efektu slideDown().

Předem díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
12. 6. 2014   #5
-
0
-

slidedown neni efekt, ale smer. efekt je "swing"

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:91a4:e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý