Mysql trigger after insert , before insert – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mysql trigger after insert , before insert – MySQL – Fórum – Programujte.comMysql trigger after insert , before insert – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
31. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

Mám dva triggry na udalost insert. Snažím se spozdit eden trigger od toho druheho na nějakou dobu např 20s.

Vždy se mi ale vysledek v databazi z obou trigru objevi na jednou posunuty o těch 20s.  Nevíte jak to udělat aby proběhl prvni trigger dříve a zapsal vysledek do tabulky ?

Děkji.

trigger 1


DELIMITER //

CREATE TRIGGER `tr_inputEvent`

BEFORE INSERT ON `modul_input_event`

FOR EACH ROW begin

UPDATE modul_io_register SET pin7 = not(pin7) WHERE adresa = new.adresa and port = new.port;

END //
 

trigger 2


DELIMITER //

CREATE TRIGGER `tr_inputEventSLEEP`

AFTER INSERT ON `modul_input_event`

FOR EACH ROW begin DO SLEEP(20);

UPDATE modul_io_register SET pin7 = not(pin7) WHERE adresa ='33' and port = 'A';

END //

nebo kdyby to šlo dát do jednoho triggeru tak by to taky nebylo špatne .. děkuji za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.97.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
31. 5. 2014   #2
-
0
-

#1 Luboš
Snažíš se narušit transakci a to nejde. Čeho chceš dosáhnout? Určitě se dá najít lepší řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
31. 5. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
první trigger mě reaguje na stisk tlačítka a sepne mi vystupni pin . a ja potřebuji za nejakou dobu např těch 20s tento pin zase vypnout na to jsem chtěl použit ten druhý trigger..

jde spustit nějaky časovač co by pak spustil proceduru ? nebo jestli vás napada něco jineho ?

diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.97.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
31. 5. 2014   #4
-
0
-

#3 Luboš
ještě možna pro ujasněni cele situace co to ma dělat.

mikročip mi zapiše do tabulky že nastala udalost , ja vyvolam triger najdu si v databazi kterej pin mam sepnout a zapišu do vystupni tabulky co ma za dany pin sepnout.. potom ale potřebuji za dobu ktera se bude nastavovat 20s, 15s.. od sepnutí zase ten pin vypnout..

byl bych rad kdyby to šlo řešit v databazi a nemusel jsem tim zatěžovat procesor na mikročipu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.97.–
Mixxy0
Newbie
2. 6. 2014   #5
-
0
-

Cauec, snad ti pomuze MySQL scheduler:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/events.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Dřív jsem býval namyšlený, ale teďka už nemám chybu!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

.insert() — založil Josef Hornych

Hromadný insert — založil Paja2

Insert do ms sql v c# — založil JannyM

Podmíněný insert — založil hlucheucho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý