Počet výskytov – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Počet výskytov – C / C++ – Fórum – Programujte.comPočet výskytov – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
borka
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 6. 2014   #1
-
0
-

       Je dané prirodzené číslo N a postupnosť N prirodzených čísiel z intervalu <1,20>. Zobrazte danú

       postupnosť a určite najmenšie a najväčšie číslo v danej postupnosti , počet ich výskytov a na ktorom

       mieste zľava sa nachádzajú.              

#include <iostream>
#include <ctime>
using namespace std;

int main()
{    
    int N;
    cout<< "zadajte prirodzene cislo N: ";
    cin>> N;
    getchar();
    
        srand ((unsigned)time(NULL));
        int pole [N];
        cout<<"vygenerovane cisla: ";
            for (int i=0; i<N; i++)
            {
                pole [i] = rand()%20+1;
                cout<<pole[i]<<" ";    
             }
             
        int a = pole [0];
        for(int i=1; i<N; i++)
        {
            if(pole[i]<a)
            {
                a= pole [i];
               }
           }
        cout<<"Najmensie cislo je: "<<a;
        
          int b = pole [0];
        for(int i=1; i<N; i++)
        {
            if(pole[i]>b)
            {
                b= pole [i];
               }
           }
        cout<<"Najvacsie cislo je: "<<b;
        
    getchar();
    return 0;
}


som začiatočníčka  a neviem si ďalej rady poradíte prosím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.85.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 6. 2014   #2
-
0
-

sak to vypada docela dobre. stejne jak si ukladas hodnotu nejmensiho do promene "a" tak si udelej promenou "ai" do ktere uloz pozici toho nejmensiho coz je hodnota "i".

pocet tech nej cisel pak zalezi jak to chces. budto to spocitas v tom pruchodu jak hledas to nej cislo (coz je narocnejsi na "pochopeni") nebo si udelas dalsi cyklus ve kterem spocitas kolikrat je v poli hodnota "a", pripadne "b".

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
borka
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 6. 2014   #3
-
0
-

#include <iostream>

#include<ctime>

using namespace std;

int main()
{    
    int N;
    cout << "zadajte prirodzene cislo N: ";
    cin>> N;
    getchar();
    
    srand ((unsigned)time(NULL));
    
    int pole [N];
    cout << "vygenerovane cisla: ";
    
    for(int i=0; i<N; i++)
    {
     pole [i] = rand()%20+1;
     cout << pole[i] << " ";    
    }
             
    int a = pole[0];
    int a_pocet=0;
    
    for(int i=1; i<N; i++)
    {
     if(pole[i] < a)
     {
      a = pole [i];
     }
    }
    
    cout << endl << endl << "Najmensie cislo je: " << a;
    cout << endl << "Nachadza sa na mieste: ";
    
    for(int i=1; i<N; i++)
    {
     if(pole[i] == a)
     {
      a_pocet+=1;
      cout << i+1 << ". ";
     }
    }
    
    cout << endl << "Opakuje sa: " << a_pocet<<" krat";
        
    int b = pole [0];
    int b_pocet=0;
       
    for(int i=1; i<N; i++)
    {
     if(pole[i]>b)
     {
      b = pole[i];
     }
    }
    
    cout << endl << endl << "Najvacsie cislo je: " << b;
    cout << endl << "Nachadza sa na mieste: ";
    
    for(int i=1; i<N; i++)
    {
     if(pole[i] == b)
     {
      b_pocet+=1;
      cout << i+1 << ". ";
     }
    }
    
    cout << endl << "opakuje sa: " << b_pocet<<" krat";
        
    getchar();
    return 0;
}

 no tak spokojnosť je program ide :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.85.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 6. 2014   #4
-
0
-

no nejak v tom kodu nevidim vypocty tech pozic maxim a minim. staci zavest pouze promenou a te prirazovat index i v cyklu v tom stejnem ifu jako kdyz hledas to max/min

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

Počet řádků — založil RePRO

[DB] Počet dnů do ... — založil mirecekp

Pocet znaku — založil jeckop

Počet řádků — založil artorie

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý