Časová zóna náleží serverovému železu? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Časová zóna náleží serverovému železu? – PHP – Fórum – Programujte.comČasová zóna náleží serverovému železu? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
ani moc nedoufám, že by PHP mělo automatickou detekci - tudíž o rozdíly v časech se musím postarat sám? (Používám funkci date atp. k určení kdy proběhne nějaká akce - tudíž pro člověka v jiné zóně to proběhne jindy...)
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #2
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Na železe se většinou provozuje UTC, na klientovi jeho lokální čas. Funguje to skvěle včetně automatické detekce a všichni jsou spokojení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #3
-
0
-

   

date("Y-m-d H:i:s", strtotime("+$index minutes"))

Bude tedy všude správně přizpůsobeno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #4
-
0
-

#3 Matěj Andrle
Ne. Pouze přidáš časovou zónu klienta, čas se přepočítá automaticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #5
-
0
-

Pak tedy - jak ji přidám...? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #7
-
0
-

Ale jak přidám zónu klienta... Přeci to nemohu nastavit na Ameriku - a pak v Číně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #8
-
0
-

#7 Matěj Andrle
Každému klientovi přece nastavíš tu jeho zónu, ale v databázi budeš mít vždy jen UTC.

Ta časová zóna platí jen pro ten běžící skript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #9
-
0
-

Jaká databáze? Nemohu si být jist, že uživatel nebude cestovat... Proto se ptám, zda to nejde automaticky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #10
-
0
-

#9 Matěj Andrle
Však to funguje automaticky. Tvoje databáze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #11
-
0
-

Toto není v databázi. To je jen v PHP... A jak vidíš, mám odchylku $index od aktuálního času - potřebuji, aby ten aktuální čas patřil příslušné zóně, ve které se nachází klient... Kde máš tu DB?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #12
-
0
-

#11 Matěj Andrle
Vyhrál jsi. Ať je tedy po tvém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #13
-
0
-

Jako vždy - stejný přístup... Pokud je na serveru UTC, jak tam dostanu zónu klienta? A ty mi začneš psát o DB... (očividně ten kód s DB nijak nesouvisí...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #14
-
0
-

#13 Matěj Andrle
Předpokládal jsem, že uživatelské profily máš v databázi. A tam také budeš mít jeho časovou zónu, kterou si může libovolně měnit. Když nemáš databázi, tak třeba z cookie, ale to není tak pohodlné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
7. 6. 2014   #15
-
0
-

Mám čas získaný příkazem PHP... Tento čas bere v potaz odchylku dle pořadí - $index... I kdybych měl databázi - jak bych měnil onu zónu? Tedy - pořád jsem se nedozvěděl, jak získat zónu uživatele - jeho polohu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.139.–
Kit+11
Guru
7. 6. 2014   #16
-
0
-

#15 Matěj Andrle
Nejlépe bude, když se ho zeptáš. Dělají to tak všechny servery.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 184 hostů

Podobná vlákna

Assembler a H8S a CRC zona — založil Systém

Časová náročnost — založil Luke

časová smyčka — založil xp

Časová prestávka — založil ArcaneBeam13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý