Problém s endianitou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s endianitou – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s endianitou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Libor
~ Anonymní uživatel
90 příspěvků
9. 6. 2014   #1
-
0
-

~~Ahoj,

mám následující problém: Mám zarovnanou strukturu a potřebuji jí převést na pole bytů. Problém je, že se hodnoty do pole ukládají ve formátu little endian a já bych potřeboval, aby se ukládali ve formátu big endian. Nevíte jak to vyřešit?

typedef struct
{
 int    a;    
 short int b;       
 uint8_t   c;    
 uint8_t   d;    
} mystruct;

void main()
{
int i;
uint8_t * test;
mystruct *str, s;
str = &s;

str->a = 0xFFEEDDCC;
str->b = 0;
str->c = 0;
str->d = 0;

test = (uint8_t *)&st;
for(i = 0; i < sizeof(mystruct); i++)
{
 printf(“ %x \n\r“, test[i]);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.242.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
9. 6. 2014   #2
-
0
-

vime, ale nebude se ti to libit :)

existuji totiz veci jako  ntoh* hton*, jen je musis volat pro jednotlive polozky struktury

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Libor
~ Anonymní uživatel
90 příspěvků
9. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV

Ahoj,

no, jak tam hledám tak je to asi jediná možnost :-/ Moc se mi to, ale nelíbí....

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

Problém s VC++ — založil beb

Problém s $this — založil Marty

Problem s VS C# — založil Mrakoplas

Problem — založil jurec

Problem — založil Ghosta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý