Hľadám funkciu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hľadám funkciu – .NET – Fórum – Programujte.comHľadám funkciu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Trebor0
Stálý člen
9. 6. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, chcel by som sa opýtať ako by som mohol napríklad do Listboxu nahrať texty z viacerých textboxov a to sposobom ze naprikad pomocou funkcii Do..Loop bude program sám postupne prechádzať vsetky textboxy a zapisovať ich do listboxu namiesto aby som to nemusel robiť nasledovne ..

ListBox1.Items.Add(TextBox1.Text)
ListBox1.Items.Add(TextBox2.Text)
ListBox1.Items.Add(TextBox3.Text)
ListBox1.Items.Add(TextBox4.Text)

atď.

Vopred ďakujem za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.243.–
Trebor0
Stálý člen
9. 6. 2014   #2
-
0
-

Prípadne, že by som niekde zadal zoznam vsetkych textboxov a on ich potom prechádzal z toho zoznamu ... Dúfam, že viete ako to myslím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.243.–
Jan Grygerek
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
9. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 Trebor
Jestli ty TextBoxy budes mit v nejakem panelu, tak kazdy Control by mel mit property Controls coz jsou jednotlive deti toho Controlu. A kdyz je jednoduse pres foreach projdes zhruba takto:

foreach(Control c in panel.Controls)

{

           if (c is TextBox)

          {

                ListBox1.Items.Add((c as TextBox).Text)

          }

}

Takhle zhruba bych to asi resil ja. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.30.–
Trebor0
Stálý člen
9. 6. 2014   #4
-
0
-

c je názov toho panelu alebo nieco ine ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.243.–
Mutagen0
Super člen
9. 6. 2014   #5
-
0
-

#4 Trebor
v "c" je nahrána komponenta

v podmínce je pokud "c" je textbox zapiš do listu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Trebor0
Stálý člen
9. 6. 2014   #6
-
0
-

ok, díky a ako to mám spraviť tak aby naslo aj textboxy ktoré sú vo vnútri GroupBoxu a tie GrupoBoxy so vo vnutri jedneho panelu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.243.–
Jan Grygerek
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
9. 6. 2014   #7
-
0
-

#6 Trebor
Tomu se rika rekurze ;-) muzes jit tak daleko az ten prvek nebude mit zadne Controls

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.244.–
ing0
Stálý člen
11. 6. 2014   #8
-
0
-

ja som toto tiez davnejsie riesil, kod je vo VB, ale to si budes vediet prelozit

        For Each c As Control In GroupBox3.Controls
            If c.Tag = "1" Then
                If c.Visible = True And c.Text = "" Then
                    MsgBox("Musíte vyplniť všetky údaje!", vbCritical, "")
                    Exit Sub
                End If
            End If
        Next

v podstate riesim to iste ako sa tu riesilo, ale pokial chces tie textboxy aj nejako potriedit na niekolko skupin, tak pouzi Tag toho textboxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Ukazovateľ na funkciu — založil Kent

Ako priradit funkciu — založil Marek

Kontrola cez funkciu — založil Anonym

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý