Funkce pro přepínání kódu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce pro přepínání kódu – .NET – Fórum – Programujte.comFunkce pro přepínání kódu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Thermopolis
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 6. 2014   #1
-
0
-

Zdravím. Potřeboval bych jednu věc, kterou se pokusím vysvětlit. Doufám, že mě pochopíte.

Chci se zeptat, zda existuje nějaký způsob změny části kódu v metodě, tedy volání jiné.

Příklad:

Mám metodu:

private void Metoda(int funkce)
{
  //nějaký kód
  while(reader.Read())
  {
    //Proveď něco v závislosti na přijatém čísle(ID) z parametru funkce
  }
}

Jde o to, že by v té části kódu byl vložený nějaký list, ve kterém by byly různé funkce a ke každé by bylo přiřazeno nějaké ID, nebo něco v tom smyslu a podle toho, jaké ID by bylo přijato (int funkce) by se provedla ta operace, která je k němu přiřazená.

Doufám, že je to dost srozumitelné. Nepotřebuji hotový kód, stačí jen navést. Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.134.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
11. 6. 2014   #2
-
0
-

neco jako

        public void Metoda(int id)
        {
            List<Func<double, string>> seznamFunkci = new List<Func<double, string>>()
            {
                vstup => vstup.ToString(),
                vstup => (vstup*vstup).ToString(),
                vstup => (vstup - 50).ToString()
            };
            double data = 0;
            while ((data = reader.Read()) != -1)
            {
                var funkce = seznamFunkci[id];
                Console.WriteLine(funkce(data));
            }

        }

kdyz tak napis co presne potrebujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Thermopolis
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
Mám například toto:

 public void Read(ListView listview,  //Jméno tabulky
                  string table_name, //Jména sloupců + hodnoty -- SQL příkaz (Table1) Values(@value1)
                  int index, //Počet prvků (sloupců od 0)
                  params object[] values) //Načtení hodnot do Values(@value1) = textbox1.text apod.
        {
            using (SqlCeConnection sqlconnection = new SqlCeConnection(ConnectionString))
            {

                sqlconnection.Open();
                SqlCeCommand Query = new SqlCeCommand("SELECT * FROM " + String.Format("{0}", table_name), sqlconnection);
                SqlCeDataReader reader = Query.ExecuteReader();
                while (reader.Read())
                {

//Tato část je důležitá, viz dotaz

                    ListViewItem polozky = new ListViewItem((string)reader[values[0].ToString()]);
                    for (int i = 1; i <= index; i++)
                    {
                        polozky.SubItems.Add((string)reader[values[i].ToString()]);
                    }
                    listview.Items.Add(polozky);

//*********************************************                    
                }

            }
        }

Zde prostě klasicky načítám data z databáze. 

Ale pokud bych zadal jiné parametry, např. ID (doplnil bych do kódu potom)

Měl bych nějaký List a v tom listu by byla hodnota ID 1 a k ní by byl přiřazen tento kód:


                    ListViewItem polozky = new ListViewItem((string)reader[values[0].ToString()]);
                    for (int i = 1; i <= index; i++)
                    {
                        polozky.SubItems.Add((string)reader[values[i].ToString()]);
                    }
                    listview.Items.Add(polozky);

Pro ID 2 by byl zas jiný, prostě by to volalo ty různé části kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.134.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
11. 6. 2014   #4
-
0
-

a proc nepouzijes obycejny switch ? nebo if ?

if(id==1) {//kod1 } else if(id==2) {//kod2} ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Thermopolis
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 6. 2014   #5
-
0
-

#4 p3can
No, to bylo mé první řešení, ale počítám s tím, že tam bude více funkcí a nechci to mít v tom původním kódu moc roztahané, tak jsem si to chtěl udělat někde bokem. Ale prakticky to vyjde asi nastejno, když si udělám třídu někde bokem a zní to pak budu přes switch volat. Každopádně díky za odpověď a přeji hezký den :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.134.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
11. 6. 2014   #6
-
0
-

alternativa k tomu switchi je to co sem psal hned v prvnim prispevku a to List<Func> nebo List<Actions>

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
11. 6. 2014   #7
-
0
-

Ještě je další možnost. Vytvořit třídu s jednou (prázdnou) metodou jako předka. Z tohoto předka pak dědit potomky, kteří dle potřeby přepisují tu původně prázdnou metodu. Ve svém dotazu (první příspěvek) předpokládáš, že budeš načítat seznam nějakých čísel. Místo čísel bys mohl ze seznamu načítat názvy tříd, pokaždé pak vytvořit instanci třídy, jejíž jméno znáš, a zavolat na ní tu metodu.

Jak se získá instance třídy, když znáš její název, je popsáno třeba tady:

http://stackoverflow.com/questions/223952/c-sharp-create-an-instance-of-a-class-from-a-string

http://stackoverflow.com/questions/493490/converting-a-string-to-a-class-name

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý