JQuery a PHP require "soubor.php" – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JQuery  a PHP require "soubor.php" – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery a PHP require "soubor.php" – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
12. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

prosím vás, je možné aby fungovalo něco takového?

 $(document).ready(function() {
   $('#Kontakt').click(function() {blok()});
   
 });
 
 function blok()
 { 
   $('#contentBlok').empty();
   $('#contentBlok').prepend('<?php require "kontakt.php"?>');
 }

Aktuální obsah zmizí, ale nový se neobjeví.

Ze začátku contentBlok obsahuje stejný příkaz, ale na jiný soubor.php

Vím, že to vypadá jako blbost, ale přeci co je potřeba doplnit aby to fungovalo?

Díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.62.–
Reklama
Reklama
Ericsko+3
Stálý člen
12. 6. 2014   #2
-
0
-

Zo vsetkeho najskor si treba uvedomit, ze php je server side a javascript client side.

V momente, ked sa spusti javascript je server side uz davno vygenerovane a poslane klientovi, takze robit na klientskej strane cokolvek, co vyzaduje server side jednoducho uz len z principu nejde.

Co ide, je asynchronny request na server. Takze ak chces do client side scriptu nieco dodatocne includnut zo servera, musis si to od neho znovu vypytat napr. cez AJAX. V jQuery mozes vyuzit jednoduchu funkciu load().

Takze  

$('#contentBlok').load(url);

Samozrejme na danej url musi byt script, ktory vrati dany obsah, takze nestaci len zavolat http://<host>/kontakt.php, pokial ten kontakt.php potrebuje prebrat nejake nastavenia napr. z index.php (databaza, user parametre atd..)

Ale snad sa uz odrazis a budes vediet sam, ako dalej.. Odporucam viac pracovat s dokumentaciou.. (http://api.jquery.com/load/)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Soubor.php — založil Slipknot

JQuery ajax + php — založil Marek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý