Ahoj, mám následující problém se kterým bych se rád poradil.
Vydal jsem Android aplikaci do Google Play s číslem verze 1.0.0. Po vydání jsem si aplikaci stáhnul (z Google Play) do svěho telefonu (stejný telefon využívám i pro vývoj!). Po vyzkoušení této první ostré verze, jsem v kódu zvednul číslo verze z 1.0.0 na 1.0.1 abych na to nezapomněl při vydávání aktualizací.
Zanedlouho jsem z Google Play dostal email o tom, že má aplikace porušuje pravidlo (Nebezpečné produkty: Aplikace stažená z Google Play nesmí binární kód svého balíčku APK upravovat, nahrazovat ani aktualizovat žádnou jinou metodou, než je aktualizační mechanismus Google Play.)
Domnívám se, že to souvisí se změnou čísla verze + úpravy v kódu při dalším vývoji. Nějakým způsobem Google Play přišel na to, že jsem si na telefonu nainstaloval verzi číslo 1.0.0 a teď najednou tam mám jinou verzi (+ samozřejmě i jiný hash .apk souboru). Ještě dodám, že verze 1.0.0 a 1.0.1 má nastavený stejný název balíku.
Rád bych se zeptal, jakým způsobem provádíte vývoj aplikací pro Android vy, popřípadě jaký je best practice postup, aby k tomuto nedocházelo. Napadá mě jen používat jiný název balíku pro vývoj a pro release. Máte někdo s tímto zkušenosti? Budu vděčný za jakoukoli radu.
Předem děkuji za odpovědi.