Uint32_t na pole uint8_t – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uint32_t na pole uint8_t – C / C++ – Fórum – Programujte.comUint32_t na pole uint8_t – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Herm
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
16. 6. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěl bych převést uint32_t na pole uint8_t, ale číslo bych chtěl v poli uložit např. od indexu 5. Nechci, ale číslo do pole ukládat přes indexy, ale spíš nějak pomocí *(uint32_t  *) a = v;. Jde to nějak?

uint32_t v = 0x55669988;

uint8_t a[20];

*(uint32_t  *) a = v;

// přesně takhle to nechci

  a[5] = v >> 24;
  a[6] = v >> 16;
  a[7] = v >>  8;
  a[8] = v;

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.242.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
16. 6. 2014   #2
-
0
-

Přetypovat ukazatel a pomocí memcpy zkopírovat. Má to háček zvaný endianita. I když jsou jen dvě, nikdo nezaručí, že na všech systémech, kde tvůj program poběží, bude vždy stejná. Postup, který jsi popsal a nelíbí se ti, má výhodu: výsledek nebude závislý na implementaci. Na 8051 nebo AVR to překladač vždycky optimalizoval a místo bitových posunů přímo bral jednotlivé byte z paměti, takže přetypováním ukazatele a kopírováním pomocí memcpy nakonec kód nabyde na objemu a ztratí na efektivitě.

Edit: ještě mne napadlo použít union který by obsahoval pole a strukturu. I zde bude záležet na endianitě.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ondra.holub+1
Stálý člen
18. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Se vším souhlas, jenom těch endianit je více. Kromě little- a big- ještě třeba middle-endian. (A kdoví co kdo ještě někde vymyslel nebo vymyslí.) http://cs.wikipedia.org/wiki/Endianita

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.215.–
hlucheucho+10
Posthunter
18. 6. 2014   #4
-
0
-

#3 ondra.holub
si budu muset rozšířit obzory

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý