Zápis výsledku do souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápis výsledku do souboru – Pascal – Fórum – Programujte.comZápis výsledku do souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
16. 6. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, 
udělal jsem takový jednoduchý program na rozložení čísla na prvočinitele. Nevím ale, jak ten výsledek, který se mi vypíše zapsat do souboru. Napadlo mě z celého algoritmu udělat funkci typu string a tu pak zapsat do souboru, ale nedaří se mi to. Mám asi trochu zmatek v parametrech funkce a proměnných programu.

program rozklad;

var
  N,J: integer;
  prvni: boolean;

begin
  writeln('Zadejte prirozene cislo: ');
  read(N);

  write (N '=');
  J:=2; prvni:=true;
  
  while N>1 do
      begin
        while (N mod J)=0 do
               begin
               if prvni=true then begin write(J); prvni:=false end
               else write ('*',J);
               end;
           J:=J+1;
         end;
end.

Možná to jde udělat nějak jednodušeji, nevím, každopádně budu rád za jakékoli rady :) (P.S: programování není úplně můj obor, tak prosím o nějaké jednodušší vysvětlování :D )
Díky, Honza

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.100.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
17. 6. 2014   #2
-
0
-

#1 Honza
Prosímtě, tobě ten program tak jak jsi ho sem poslal, funguje?

Protože mně ani nejde přeložit (máš tam syntaktické chyby) a když je opravím, tak asi nedělá to co má (máš tam logické chyby). Až toto vyřešíš, můžeš v klidu zapisovat do souboru, nepotřebuješ na to žádné převody, Pascalu je jedno kam zapisuje, jen mu stačí přiřadit proměnné typu soubor (var f:text;) nějakou adresu (assign(f,'vystup.txt');), otevřít ten soubor pro zápis (rewrite(f);), ve výpisech mu říct, že má zapisovat do toho souboru (write(f,N,'=');),a pak ten soubor zavřít (close(f);).

Více najdeš třeba zde...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý