Sloučení více polí jako jedno se součtem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sloučení více polí jako jedno se součtem – PHP – Fórum – Programujte.comSloučení více polí jako jedno se součtem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
16. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně problému. Mám data z databaze jmeno-prijmeni-body a potřeboval bych kdyby těchto záznamů se stejným jménem bylo víc tak je sloučit do jednoho ale sečíst body.

Příklad: 
jan-novak-300
jan-novak-200
jan-novak-500
Výsledek:  jan-novak-1000
Máte nějaké řešení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.4.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 6. 2014   #2
-
0
-

#1 Tomáš 

SELECT jmeno, prijmeni, sum(body) AS celkem FROM tabulka GROUP BY jmeno, prijmeni;
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
16. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
Bude to fungovat i když vybírám více uživatelů ? 

Jinak díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.4.–
Kit+11
Guru
16. 6. 2014   #4
-
0
-

#3 Tomáš 

Tak si to zkus:

CREATE TABLE skore(jmeno varchar(30), prijmeni varchar(30), body int);
INSERT INTO skore VALUES ('Adam', 'Bernau', 200);
INSERT INTO skore VALUES ('Jan', 'Novak', 300);
INSERT INTO skore VALUES ('Ivan', 'Hrozny', 400);
INSERT INTO skore VALUES ('Adam', 'Bernau', 400);
INSERT INTO skore VALUES ('Jan', 'Novak', 400);
SELECT jmeno, prijmeni, sum(body) AS celkem FROM skore GROUP BY jmeno, prijmeni;

+-------+----------+--------+
| jmeno | prijmeni | celkem |
+-------+----------+--------+
| Adam  | Bernau   |    600 |
| Ivan  | Hrozny   |    400 |
| Jan   | Novak    |    700 |
+-------+----------+--------+
3 rows in set (0.05 sec)

mysql>

Jenom nevím, co s tím budeš dělat, až budeš mít dva lidi se stejným jménem i příjmením.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Tomáš
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
16. 6. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
Díky za poznámku přidám tam i id z tohohle důvodu a ještě jednou děkuju za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.185.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Inicializace více polí objektů? — založil KingScorpion

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý