Float X double – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Float X double – Java – Fórum – Programujte.comFloat X double – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hurys
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 6. 2014   #1
-
0
-

ahojte,

snažím se sčítat double hodnotu 0.3 a následně ji vypsat do proměné

a=a+0.3;

problém je v tom ze 0.3 + 0.3 =0.6 ale 0.6 + 0.3 už se rovná 0.8999999999.

dočetl jsem se že double ani float nejsou přesný datový typy. někdo nějakou rychlou radu?:-)

zatím díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.44.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
17. 6. 2014   #2
-
0
-

a co ma tvuj program presne delat (jakoze jakeho cile chces dosahnout)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Hurys
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 6. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
muj program bude pricitat kolik piv kdo vypil.. proto potrebuju aby pricital presne 0.3 jako male pivo:-) u 0.5 (velke) to funguje normlane

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.44.–
Kit+11
Guru
17. 6. 2014   #4
-
+2
-
Zajímavé

#1 Hurys
Počítej to v decilitrech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
17. 6. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
bud ty dcl/ml nebo to pocitej na kousky. jakoze si vypil 8 malych piv a 7 velkych takze si vypil 8x0.3+7x0.5

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+11
Guru
17. 6. 2014   #6
-
0
-

#5 p3can
Já to nepotřebuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Satik0
Stálý člen
18. 6. 2014   #7
-
-1
-
Mimo téma

#1 Hurys

java.math.BigDecimal

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.188.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
18. 6. 2014   #8
-
-1
-
Mimo téma

Nie BigDecimal, ale DecimalFormat potrebuje nic viac. To ze tam ma odchylku radu 1e-15 je kazdemu uplne ukradnute, hlavne ked tym scituje objem piva. RoundingMode.HALF_UP

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.197.–
Hurys
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 6. 2014   #9
-
0
-

dekuju vam:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.44.–
Hurys
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 6. 2014   #10
-
0
-

muzu jeste poprosit:-) 

mam udělaný box layout a každý ten box znázorňuje válec který se bude plnit pivem.. to chci řešit tak že budu postupně přidávat labely do kterých budu vkládat animaci piva.. to už mám hotové jen pokaždé když kliknu na JButton tak to má přidat label s animaci ale ten se ukáže až když refrešu okno.. nějaká rada jak to dodělat aby se to přepisovalo automaticky? panel.repaint(), box.repaint, frame.repaint zkouseno:-) 
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.44.–
Hurys
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 6. 2014   #11
-
0
-

uz sem to vyresil diky:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 181 hostů

Podobná vlákna

Double (float) — založil jack22

C# - DataGridView + float — založil BDS

Float to int — založil Atmega_uset

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý