Nekonečný iframe – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nekonečný iframe – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNekonečný iframe – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
18. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý deň,

Mám problém s tým že mám tabuľku:

<table width="462" height="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td height="34"><img src="HLAVNA_2.jpg" width="462" height="34" alt="hlvan_2"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td background="POZADIE_HL.jpg"><iframe src="UVOD.html" width="462" name="TEXT" height="100%" frameborder="0" scrolling="no">Alternativa: tento prohlížeč nepodporuje iframe</iframe></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="26"><img src="HLAVNA_3.jpg" width="462" height="26" alt="hlavna_3"></td>
  </tr>
</table>

kde mám v druhom riadku vložený iframe. Je definovaný na 100% výšku. 

V súbore UVOD.html zapíšem asi tak 10 riadkov textu. 

Problém spočíva v tom že mi zobrazí iba asi 5 riadkov textu a ostatné mi nezobrazí a nechcem použiť scroller v tom iframe. Chcel by som to urobiť tak že ten iframe zobrazí celú stránku v iframe bez toho aby sa použil scroller na neho jedine čo sa môže použiť scroller je iba na celú stránku, že sa to zroluje celu stránku. Mal by to byť na taky princíp ako funguje Facebook, kde stred je ako keby nekonečný.

Za pomoc veľmi pekne ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.26.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Kit+15
Guru
18. 6. 2014   #2
-
0
-

#1 zonda
Výška se nedá nastavit v procentech. Zkus to nastavit v CSS. Proč používáš element table, když tam nemáš žádnou tabulku?

BTW: Máš tam chybně text alternativy, pokud prohlížeč nepodporuje iframe. Je to v rozporu s doporučením W3C.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 6. 2014   #3
-
0
-

Protoze u tabulky nemusis nastavovat css a dela presne to, co potrebuje na stejny nebo priblizne stejny pocet tagu. Jiny podobny prvek v html neni. Takze pak zbyva uz jen drbat se s css. Take casto pouzivam tabulku nez se drbat s css a riskovat ruzne nedefinovane stavy. Take u cms pouzivam tabulku treba pro hlavicku, protoze u nas si vymysli, ze tam jednou chteji baner vedle loga, apk nekde nad tim do rohu neco dat, pak dva banery vedle sebe. U cms neni dobre kazdou chvili predelavat css.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1568:c1...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
18. 6. 2014   #4
-
0
-

Jo, ten iframe jde natahovat pomoci js, pokud je ze stejne domeny. Pouzivam to tady pro clanky na uvodni strance http://www.slu.cz/fpf/cz/.
Pak tam mam jine reseni, pro seznam ved. publikaci (kde stejnou domenu finguji php tak, ze stahnu stranku z webu a pres str_replace prepisi obsah mezi konkretnimi tagy. A koukam, ze to zrovna zlobi a neukazuje css.
http://nora.fpf.slu.cz/…rame-fpf.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1568:c1...–
Kit+15
Guru
18. 6. 2014   #5
-
0
-

#3 peter
Když se CSS udělá pořádně, tak je to poměrně malý soubor, ve kterém se to dá snadno upravit. Většinou ani není co upravovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

2D hra, nekonečný svět. — založil David Roško

Iframe — založil don_Dominique

Iframe — založil Marty_SVK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý