Select Radio onclick na jiný radio – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Select Radio onclick na jiný radio – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSelect Radio onclick na jiný radio – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tombom
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 6. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, nevím jestli se to tu už neřešilo, ale mám problém se zaškrtnutím radio buttonu viz http://jsfiddle.net/XnA9r/1/ když vyberu poprvé nahoře ano, tak se to dole změní jak má, ale když pak dám zase ne, případně překlikávám, tak to v dolních radio už nic nedělá, kde dělám chybu? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
18. 6. 2014   #2
-
0
-

* No, kdyz tam pridam alerty do podminek if/else, tak mi je zobrazuje, takze je spatne ten dalsi kod.
* Kdyz ten dalsi kod dam na nulty radek, tak samostatne funguje. Coz je divne.
* Ty labely jdou psat takto <label><input ...> text</label>, pak neni nutne id ani for.
* Kdyz tam pridam do if/else  $('label[for="odber1"]').html('aaa');, podruhe s bbb, tak to meni text labelu.
* Mimochodem, pouzivas odlisne zapisy pro type, ale nema to vliv na vysledek
'input[type=radio][name=montaz]'
'input:radio[name="doprava"]'
* Kdyz si poklikas mezi temi inputy a pak oznacis html kod, kliknes pravym ve FF a zobrazit zdrojovy kod, tak to zobrazi html kod uz upraveny javascriptem. Tam jde videt, ze oba inputy maji checked. Tudiz si s tim prohlizec nevi rady a vubec neprepina. Co s tim? no, vsem nastavit checked na false a tomu jednomu na true. (mozna nova verze jquery s tim pocita, ale spis si myslim, ze k tomu slouzi jina funkce nez attr, ale jquery nepouzivam, pac je to balast asi 200k kodu navic)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1568:c1...–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
18. 6. 2014   #3
-
0
-

Metoda .attr úplně nezvládá, když ji dáváš hodnoty true/false.
Stačí změnit .attr() na .prop() a bude to fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
18. 6. 2014   #4
-
0
-

Myslim si, ze dela presne to, co delat ma. K tomu, co potrebuje se pouziva proste jina metoda, ktera umi nejspis resit i multi-selectovy vyber, checkboxy a pod. A nejspis jde nastavit, ze checkboxy funguji stejne jako sdruzena radia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1568:c1...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Radio — založil leon

Radio a text — založil dalaman

Internetové rádio — založil Like

Radio Buttony — založil Tomas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý