Vynulování hondot po dokončení akce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vynulování hondot po dokončení akce – C / C++ – Fórum – Programujte.comVynulování hondot po dokončení akce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
soul0
Duch
18. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, mám hned dvě otázky. První je: nevíte jak můžu udělat aby po dokončení akce byla vynulována hodnota up0 (viz. zdroják). Druhá otázka je jak můžu do příkazu if (up0 == 2) přidat více než jedno číslo třeba číslo 2, 3, 4, 5 (jakože pokud to je jedno s těch číslel pustí to dál) 

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace Upp_simulator
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Random upp = new Random();
            int up = 0;
            int up0 = 0;
            int up0s = up0;
        NextUpp:
            Console.WriteLine("Jak chceš pokračovat? Máš item +" + up);
        string chose = Console.ReadLine();
        if (chose == "down")
        {
            up -= 1;
            Console.WriteLine("Předmět byl snížen." + up0);
            goto NextUpp;
        }
        else if (chose == "unlimited")
        {
            up += upp.Next(1, 3);
            Console.WriteLine("Předmět byl vylepšen.");
            goto NextUpp;
        }
        else if (chose == "e100")
        {
            up0 += upp.Next(1, 2);
            up0 -= up0s;
            if (up == 0)
            {
            if (up0 == 2)
                {
                    up += upp.Next(1, 3);
                    Console.WriteLine("Předmět byl vylepšen.");
                    goto NextUpp;
                }
            if (up0 == 1)
                {
                    up0 -= up0s;
                    up += 0;
                    Console.WriteLine("Předmět bohužel nebyl vylepšen.");
                    goto NextUpp;
                }
            }
        }
        else
        {
            Console.WriteLine("Zadal(a) jsi nesprávný příkaz");
            goto NextUpp;
        }
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.221.212.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
18. 6. 2014   #2
-
0
-

otazku 1 nechapu. otazka 2 je  if (up0 == 2||up0 == 3||up0 == 4||up0 == 5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
soul0
Duch
18. 6. 2014   #3
-
0
-

Díky moc jakože když se provede tak akce vyjde to na číslo 2 potom použiju příkaz down a poté už mi nejde to udělat znovu (příkaz e100) zavře to konzoli

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.221.212.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý