Chtěl bych vysvětlit postup činností v programu C++ ,od otevření prvního okna v tomto prostředí.
Předem ďík
Fórum › C / C++
Programování v C++
????????
polož líp otázku, možná ji potom někdo zvedne :ms_0060:
cuss potrreboval bych vedet pod jakou koncovkou se to vsechno uklada myslim tim jakou to ma mit koncovku kdyz to ukladam nebo v jakym programu to mam delat dikes za odpoved
koncovka zdrojoveho kodu ? : *.c nebo *.cpp
vyvojove prostredi ? (IDE) : dev-cpp
Misrosoft Visual Studio
Code::Blocks
dikes za odpoved
no zacal by som tu: http://www.programujte.com/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=3&menu5f3be53332d2d4cb4e78b1d815034f83=84:3
alebo v nejakom knihkupectve pri nejakej knihe: http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=461&SearchText=builder&SearchType=4
Myslim ze Builder si mozes odinstalovat a radsej si nainstaluj Dev-C++ . Je jednoduchsi a na ucenie pre cloveka ktory este nieje zabehnuty omnoho vhodnejsi.Builder je plny kadejakych enterprise veciciek, roznych komponent, nastaveni kompilacii a pre teba sialeno vyzerajuci debuger ktore ty momentalne nemas sancu vyuzit a len to cloveka metie a komplikuje.
Prirovnam to k tomu ako keby si este nevedel byciklovat a dostane sa ti do ruk nejaka sialena cestna motorka typu HONDA.
Zprava pro sn3d
Podle Vašich rad jsem si sehnal DEV ++
Otevřel jsem nové okno (NEV)
Napsal jsem na zkoušku program
cout << "Ahoj svete! << endl;
Označil jsem copile--a soubor chtěl někam uložit--provedl jsem.
Při spuštění souboru pomocí -RAN- už se nestalo nic.
Nevím,kde dělám chybu nebo,co mam dělat dál.
Poradí mi někdo.
NEV? RAN? What this?
Takze postupne.
-Spustis si DevC++
-Vyberies si File->New->Project
-Malo by ti vyliest "New Project" okno v ktorom vyberies Console Application, zasrtknes C++ project
-Nasledne sa ta opyta kam to ulozit, uloz si to niekam
-Po tychto krokovh by sa ti mal otvorit main.cpp v ktorom by mal byt nasledujuci text:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
-Tento kod upravime(zmenu som zvyraznil boldom)
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
{
cout << "Ahoj Svete!" << endl;
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
-Nasledne ulozime zmeny(CTRL+s)
-skompilujeme(CTRL+F9). KOmpilacia by mala prebehnut OK.Ak nie tak sa pozri lebsie na vypis kde nastal problem.Ked budes chciet poradit na forach, je vhodne tento vypis skopirovat a pstnut ho na forum aby doticny co ti budu radit vedeli presnejsie o aku chybu sa jedna.Je problematicke poradit ked napises ze nejde a nic viac.
-v adresari kam si ulozil projekt by si mal uz mat *.EXE subor ktory mozes spustit alebo spustis priamo z Dev-C++ (CTRL+F10)
Good Luck
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
{
cout << "Ahoj svete!" << endl
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
Zprava pro sn3d
moc díky za rady udělal jsem podle rady všechny kroky soubor jsem uložil,skompiloval tohle mi zůstalo na monitoru-co dál?
No ak si dal CTRL+F9 prebehla kompilacia bez chyb a dal si nasledne CTRL+F10 a objavilo sa cierne okno v ktorom bol text "Ahoj Svete" tak ti gratulujem k tvojemu prvemu programu.Dalej je to uz len a len na tebe a na tvojom studiu. Ako si pisal mas knihu tak zacal by som nou
Nazdar,
pomoze mi niekto s tymto zadanim?
Implementujte triedu Set (množina), pričom množina obsahuje 0 alebo konečný počet prvkov pričom neobsahuje dva rovnaké prvky. Triedu implementujte pre prvky typu integer. Verejné metódy triedy budú:
a) Vytvorenie množiny
b) Pridanie prvku do množiny
c) Vybratie prvku z množiny
d) Očíslovanie prvkov v množine
e) Určenie prieniku dvoch množín
f) Určenie zjednotenia dvoch množín
g) Určenie rozdielu dvoch množín
vopred diky
limbi zaloz si vlastni topic, takhle je tu pak bordel
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku