Při filtrování narůstá paměť – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Při filtrování narůstá paměť – .NET – Fórum – Programujte.comPři filtrování narůstá paměť – .NET – Fórum – Programujte.com

 

FTG0
Duch
26. 6. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s aplikací na pravidelné aktualizování DataGridView. Mám aplikaci, která se mi za určitý interval aktualizuje, ale problém nastává tehdy, jak mile se spustí filtrování, tak i narůstají data v ramce a nevymažou se, až do zhroucení systému.

Ukázka kódu na filtrování:

Me.Hlavni_tabulkaTableAdapter.FillByFiltr(Me.DopravaDENSODataSet.Hlavni_tabulka)

Nevíte co s tím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
26. 6. 2014   #2
-
0
-

postnuta ukazka kodu je tak minimalni ze zni nevymysli nic ani bill gates. navic jedina metoda co tam volas ani neni standartni. napis delsi ukazku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #3
-
0
-

   

Try
            Me.Hlavni_tabulkaTableAdapter.FillBy1	  	(Me.DopravaDENSODataSet.Hlavni_tabulka)
Catch ex As System.Exception
            System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message)
End Try

#2 p3can
se omlouvám,ale používám visual studio. Ten po přidání dotazů vygeneruje tlačítko a toto:

Try
            Me.Hlavni_tabulkaTableAdapter.FillBy1    (Me.DopravaDENSODataSet.Hlavni_tabulka)
Catch ex As System.Exception
            System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ex.Message)
End Try
 

Normálně všechno funguje, jen to zůstává v paměti a při každém vyfiltrování se paměť navýší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
26. 6. 2014   #4
-
0
-

a urcite to konci padem aplikace to narustani dat ?

a co zavolat explicitne
Me.Hlavni_tabulkaTableAdapter.Clear() nebo neco podobneho. na strankach se taky pise ze pry se to uvolnuje automaticky.

By default, every time you execute a TableAdapter query, the data in the table is cleared prior to the results of the query being loaded into the table. You can keep the existing data in the table and append the results by setting the TableAdapter's ClearBeforeFill property to false.

urcite je problem v teto casti kodu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Satik0
Stálý člen
26. 6. 2014   #5
-
0
-

#3 FTG
Podle čeho usuzuješ na paměť? Co přesně to píše, nepíše to náhodou třeba StackOverflow? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.188.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #6
-
0
-

#4 p3can
~~Me.Hlavni_tabulkaTableAdapter.Clear

tento kód nelze použít to mi nahlásí chybu.

Zkoušel jsem i ~Me.HlavnitabulkaBindingSource.Clear() a taky nic.

A myslím si, že je to tento kód pač po smazání této části program běží v pohodě bez navýšení či jiné poruchy, jen to nefiltruje.

Ne jako, že by úplně systém spadnul, ale je to 1,5Mb soubor a po pár hodinách práce naplní RAM paměti až na 1,5 GB.

Ano toto jsem taky četl a právě, že mi to příjde divný. A není nějakej jistej způsob, kterej mi zjistí zda je to ta chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #7
-
0
-

#5 Satik
usuzuji podle toho, když kouknu do správce úloh a vidím, jak mi ta spuštěná aplikace nabývá ve sloupci paměť:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #8
-
0
-

nebo mě napadá zda není problém v čase...by tomu mělo stačit 10 s na vyčištění ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
26. 6. 2014   #9
-
0
-

podle me nebude problem primo v teto funkci ale nekde jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #10
-
0
-

#9 p3can
A je nějaká procedura na zjištění chyby?

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
26. 6. 2014   #11
-
0
-

no nejjednoduzsi je poslat celou aplikaci a ja ti reknu kde je chyba xD. ale alternativne pokud mas Visual Studio Ultimate tak to obsahuje profiler, ktery pracuje ve 3 rezimech a jeden z nich je zkoumani pameti. jinak alternativa k tomu jsou nastroje z baliku od telerik, devexpress nebo c1 a mozna jeste bude i neco free na netu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #12
-
0
-

#11 p3can
A jak ti to můžu poslat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
26. 6. 2014   #13
-
0
-

mail nebo skype sadlomaslox25@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
FTG0
Duch
26. 6. 2014   #14
-
0
-

#13 p3can
Měl by jste to tam mít:)...a ještě jednou děkuju, a také omlouvám za můj laický přístup:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 57.67.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý