Jak prohlížet velký obrázek v PictureBoxu? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak prohlížet velký obrázek v PictureBoxu? – .NET – Fórum – Programujte.comJak prohlížet velký obrázek v PictureBoxu? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 7. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
současný obrázek má 1300x1300 počítám i s 2x a možná 3x větším. Zobrazovat potřebuji výřez 800x600. Avšak především - v intervalu 250 ms posouvat zobrazenou část o [+/-26px, +/-13px]. Současné řešení je jednoduché - PB velký jako obrázek sám a posouvám ho pomocí Location. Má to velké ale - HW náročnost. Zkrátka se to "seká" jak může. Bude efektivnější vykreslovat ViewPort přes Graphics (DrawImage - výřez)? Anebo jak jinak na to? (potřeboval bych opravdu velkou plynulost) Záleží mi jen na tom, aby to bylo pro Formsy. Jinak beru jakékoliv řešení i mimo PictureBox.
Děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.144.–
Reklama
Reklama
Satik0
Stálý člen
3. 7. 2014   #2
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Můžeš použít OpenGL/DirectX, pokud to pro tebe není overkill (případně nějakou jejich nadstavbu).

Pokud by to bylo moc, tak se koukni na třídu Graphics a její metody DrawImage.

A samozřejmě vykresuj jen tu část, co má být vidět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 7. 2014   #3
-
0
-

#2 Satik
Dělám aplikaci pro začátečníka. Nechce se mi mu plést hlavu ještě s XNA. Já bych problém neměl...DrawImage jsem navrhl - jen si nejsem jistý, zda neustálé vykreslování může být lepší, než jedno jediné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.144.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 7. 2014   #4
-
0
-

Proč nejde:

mainForm.BackgroundImage = new Bitmap(clientWidth, clientHeight);
Graphics backgroundCanvas = Graphics.FromImage(mainForm.BackgroundImage);

? Tedy nevykreslí to ani kousek z požadovaného pozadí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.144.–
Satik0
Stálý člen
3. 7. 2014   #5
-
0
-

DrawImage nemusíš volat neustále, ale jen při tom posunu.

Ten kód kreslení pošli celý, z tohohle kousku se toho moc poznat nedá :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 7. 2014   #6
-
0
-

#5 Satik
Refresh - proto to nešlo. Vše šlape plynule. Mám ale jiný problém - nyní to občas celé projede vlna. Při stálém držení klávesy ne. Jen při změně - dá se s tím něco dělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.144.–
Satik0
Stálý člen
4. 7. 2014   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Co myslíš tou vlnou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
4. 7. 2014   #8
-
0
-

#7 Satik
Bylo to čištěním. Místo čištění nyní zaplňuji průhledné pixely nastavením PixelFormat na 24 BMP. A vlna je pryč...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Jak na velký RenderTarget2D? — založil Matěj Andrle

Jak oříznout obrázek — založil fswolf

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý