Prace bez vzdelani – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prace bez vzdelani – Vzdělání – Fórum – Programujte.comPrace bez vzdelani – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

boom0
Newbie
9. 7. 2014   #1
-
0
-

Ahoj mam takovou otazku da se sehnat se stredni skolou s oborem mimo IT prace v IT ? 

Resp. byl jsem 3 roky na VS obor informatika (kvuli osobnim duvodum jsem studium musel odlozit a titul nemam zadny) 
programovani me dost chytlo (hlavne c# a sql ) 

vzheldem k tomu ze mam odlozene studium tak chodim do prace (uplne mimo obor).

tak me zajima jake znalosti c#(jsem schopny se behem kratke doby "naucit" jaky koliv jazyk .. :D takze klidne mi poradte co se spise naucit kde bcyh mel vetsi sanci) musim mit abych si nasel aspon nejakou mizerne placenou juniorskou pozici a cim muzu argumentovat jak v zivotopise tak na pohovoru ? praxe 0 skola 0 
nebo se na IT svet bez VS  / praxe v oboru / mam vykaslat ? (rekneme ze bych se uz nemohl do skoly vratit )

chtel bych vedet tak nejak vsechny moje moznosti :) 

dekuji za pripadnou odpoved :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.228.20.–
CoolTlamer
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2014   #2
-
0
-

#1 boom
Ahoj,
já mam maturitu mechanik elektronik.
Povedlo se mi dostat do foxconnu(prostě jsem tam zaslal zivotopis kde bylo max ze jsem delal na lince ve škodovce :D) kde jsem dělal test technika, připravoval jsem procesy atd pro testování HP serveru. Stačilo jim jen moje nadšení a technický znalosti, nikdo se nezajimal o praxi či dokonce o školu.

Po foxconnu jsem zaslal par zivotopisů do par pražskejch firem co scháněli PHP programátora (Jazyk v kterym jsem uměl nejlépe, a přitom když se kouknu zpětně tak jsem vlastně neuměl nic).
Po pár tejdnech jsem dělal PHP programatora bez jekékoliv prokazatelný praxe ve vyvíjení SW, a to jsem si ješte musel vybrat do jaký firmy pujdu. (Občas jsem programoval jak píšeš ty, pro zábavu v php)

Abych to shrnul, pokud budeš schánět job jako programátor, neboj se rozeslat pár životopisů a na pohovoru je prostě přesvědčit, programátoři jsou nedostatkový zboží (Hlavně teda kolem Prahy a Brna).

Hodně Štěstí,

P.S.: Sorry za chyby :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.22.65.–
Satik0
Stálý člen
10. 7. 2014   #3
-
0
-

Ahoj,

VŠ vzdělání nutností rozhodně není - sám mám dokončený jen všeobecný gympl a pracuji jako C++ programátor v Bohemia Interactive Simulations - důležitější jsou znalosti a praxe, případně alespoň vlastní projekty.

Moje první zaměstnání bylo programování MMORPG hry v C# (před pohovorem jsem uměl programovat jen neobjektově v Delphi) ale měl jsem dost odprogramováno z domu - spousty vyzkoušených algoritmů a rozprogramovaných her apod.

Ideální by jsi asi měl naučit se dělat weby - buďto asp.net (když máš zkušenost s C#) nebo PHP, v téhle oblasti je asi největší nabídka práce a občas na junior pozice ty požadavky jsou celkem malé :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.255.9.–
boom
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
10. 7. 2014   #4
-
0
-

No ja mam prave strasnej strach rozeslat ty zivotopisi (ja vim ze je to chyba a neni ceho se bat :D ) kdyz mi pak reknou "mate napsano v zivotpise ze delate c# tak nam vysvetlete tohle nebo tohle" a ja budu mlcet nic k nicemu nereknu tak me vyrazi atd .. a proste mam strach z toho ze mam malo znalosti ale ok diky dost jste me oba nakopli co se tyka motivace uz jsem to videl cerne ze budu do smrti nekde na lince nebo tak neco .. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.228.20.–
Kos112567
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2014   #5
-
0
-

A i kdyby tě vyrazili tak co? Nic se neděje, půjdeš někam jinam ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý