Příkazový řádek, dir a UNICODE znaky – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Příkazový řádek, dir a UNICODE znaky – OS - Windows – Fórum – Programujte.comPříkazový řádek, dir a UNICODE znaky – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #1
-
0
-

Mam problem. Je vytvorena slozka ktera v nazvu obsahuje specialni UNICODE symbol a potrebuji tento symbol zobrazit v prikazovem radku (napr. pomoci prikazu dir). Nevite nekdo jak na to?

V exploreru/total comanderu se symbol zobrazuje, ale v prikazove radce ne. Zkousel jsem zmenit charset prikazove radky i font a nepomohlo.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 7. 2014   #2
-
0
-

#1 p3can
Napiš "test<Tab>" a samo se ti to doplní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #3
-
0
-

ale ja to potrebuju zobrazit

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+11
Guru
16. 7. 2014   #4
-
0
-

#3 p3can
Však stisknutím <Tab> se ti zobrazí zbytek názvu.

Jinak si to můžeš zobrazit či zkonvertovat programy hexdump, iconv nebo recode. Když mi někdo pošle zip s českými názvy uvnitř (samozřejmě v nevhodném kódování), převádím to programem convmv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #5
-
0
-

stisknutim tab se to nezobrazi - zobrazi se pouze cerny ctverec. me nejde o to konvertovat nazvy ale potrebuju ten symbol zobrazit na te prikazove radce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+11
Guru
16. 7. 2014   #6
-
0
-

#5 p3can
Tak si tu příkazovou řádku přepni do UTF-8

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #7
-
0
-

to se dela jak? ja prave nevim jak na to nebo jestli to vubec de.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+11
Guru
16. 7. 2014   #8
-
0
-

#7 p3can
Dělám to v menu Terminál -> Nastavení kódování znaků. Mám tady UTF-8, IBM852, Windows-1250 a ISO-8859-2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #9
-
0
-

muzes me prosim hodit screenshot nebo napsat presne kde je to menu terminál ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+11
Guru
16. 7. 2014   #10
-
0
-

#9 p3can
Mám to tak v Ubuntu 12.04. Ve Windows by to mělo být také.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
16. 7. 2014   #11
-
0
-

no ale jak se to dela na windowsu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
17. 7. 2014   #12
-
0
-

google =  window unicode cmd

http://stackoverflow.com/questions/388490/unicode-characters-in-windows-command-line-how

chcp 1250
copy "O:\VEŘEJNÉ\ŽŽŽŽŽŽ\Ž.xls" c:\temp

chcp 437
chcp 65001 (Also, you need to use Lucida console fonts)

http://www.poradte.cz/pocitace-a-prislusenstvi/23094-jak-napsat-znak-obalka.html

Zkousel jsem do prikazoveho radku vlozit obalku z wordu, ale nefungovalo mi to ani s lucida ani s tim fontem. Tak snad tobe to pujde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:284d:8b...–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
17. 7. 2014   #13
-
0
-

#12 peter
to "chcp 65001" jsem zkousel i stim zmenenym fontem hned v uvodnim prispevku ale nejde to :(. prave ze ani nevim jestli je mozne vypsat takovy znak vubec do konzole na win   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
17. 7. 2014   #14
-
0
-

Jeste na tom foru maji nejaky navod s obrazky pro nastaveni window kodovani, to jsi taky zkousel?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:284d:8b...–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
17. 7. 2014   #15
-
0
-

pokud myslis ten obrazek na stackoverflow diskuzi tak tam se nastavuji jen jazyky a ne kodovani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

QT příkazový řádek — založil Fic

Přikazový řádek — založil easy

Příkazový řádek — založil radvis

C++- jak na prikazovy radek — založil klaveska

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý