Pouze dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pouze dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.comPouze dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jabbo_Hutt
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 1. 2007   #1
-
0
-

Jsem pouze začátečník.Měl bych takový až trapný dotaz.Všechno mi je z kódu jasné ale rád bych věděl proč se u printf píše a[i] abych upřesnil svůj dotaz proč tam není třeba jenom to i??díky za odpověď
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#define POC 1000
main()
{
int i,j,p,s; int a[POC];
do {
printf("Zadej pocet cisel : "); scanf("%d",&p); s=0;
/* for (i=1; i<=p; i++) scanf("%d",&a[i]); */
for (i=1; i<=p; i++) a[i]=rand()%100;
for (i=1; i<=p; i++) printf("%d ",a[i]);
for (i=1; i<=p-1; i++) for (j=i+1; j<=p; j++) if (a[i]==a[j]) s++;
printf("Pocet shod : %d\n",s);
} while (p>0);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 1. 2007   #2
-
0
-

mno ale to je krasny dotaz a kdyby si vyzkousel to co pokladas jako otazku, tak by to byl zbytecny dotaz ;-)

i je standartne pouzivano na iterace pruchdoy cyklem (for) takze zacina se vetsinou na :
0 a testujem !=
nebo 1 a testujeme < , >
mno a kdyby si tam mel:

printf("%d ",i); tak vysledek bude cisla prochazeni: 1, 2, 3 , 4
ale ty mas:
printf("%d ",a[i]); takze vysledek bude:
a[1] = 125;
a[2]=88;
atd atd
snad je to jasne ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
miguel0
Newbie
26. 1. 2007   #3
-
0
-

Mám skromný dotaz,zatím jedu dle publikacxe c++ za 21 dní,ale obávám se,že ani po dokonalém zvládnutí všeho,o čem se tam píše,nebudu mít dostatečný přehled o možnostech celého jazyka.Existuje nějaká publikace,která popisuje a vysvětluje veškeré zkratky,symboly,hlavičkové soubory atp.,co tady všude vidím na foru.A co kdybych třeba chtěl někdy v budoucnu si udělat nějakou hru?Nebo software pro svoji potřebu i s grafikou?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
26. 1. 2007   #4
-
0
-

kupovat vic knih, cist vic a vic, testovat experimenttovat protoze neexistuje jen jedna publiakce/zdroj kde by bylo uplne vse.

pokud cches jit do programovani oken, tak pohledej neco o api, atl, mfc, C#, (Visual Basic, Delphi, Java)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
26. 1. 2007   #5
-
0
-

To miguel: C++ je jazyk, kniha c++ za 21 dní tě naučí chápat logiku tohoto jazyka a jeho konstrukce, a to vše v konzolovém prostředí. Pokud budeš chtít programovat třeba hry, nebo okenní aplikace, budeš muset sáhnout po nějakých knihovnách, které využívají daný jazyk. Pro jejich pochopení můžeš využít dokumentaci, internet, anebo třeba knihu, jestli je pro danou knihovnu dostupná. Třeba pro hry se budeš nejspíše rozhodovat mezi OpenGL a DirectX. Pokud budeš chtít psát okna pro Windows, tak opět můžeš vybírat (u C/C++) z čistého WinAPI, MCF aj. V každém případě budeš muset znát nejnutnější základy jazyka C pro neobjektove knihovny, či C++ pro objektove knihovny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

MaskEdit - pouze čísla — založil OndraBen

Slevy 55% pouze do neděle! — založil Hostinger.cz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý