Ahoj, chtel bych se zeptat, zda nekdo tusi jaka je nejlepsi cesta monitorovat bezici procesy a jejich pripadny start, pokud nebezi? Zatim jsem pouzival 2 metody. Bud demona, ktery dany proces spustil a hlidal jeho vystup, jakmila aplikace spadla, hned ji restartoval. Druhou metodou byl Cron script, ktery kazdou minutu vypisoval seznam procesu a hledal v nem ten zadany, pokud jej nenasel, znova ho pustil. Co na to rikate ostatni? Je nejaka dalsi moznost? Na jazyku nezalezi, jde mi o princip, pro info pouzivam Python.
Diky
Fórum › OS - GNU / Linux
Metoda pro pouštění dlouho běžících procesů
#1 Meph
Podle mne je nejlepší ten démon. Reaguje okamžitě a může být součástí spuštěné aplikace. Může také spravovat více vláken, regulovat jejich počet i frontu jejich vstupních dat.
Navíc to zjednoduší aplikaci, neboť se z ní dá vyhodit vnější nekonečný cyklus.
#2 Kit
Super, díky. A je standardní postup zapínání a vypínání démona pomocí ukládání jeho PID do /var/run/jmeno_demona.pid a poslání signálu SIGTERM, který si v démonovi odchytím a zkusím korektně ukončit aplikaci, kterou hlídá? V základu jde o tento program: http://www.jejik.com/articles/2007/02/a_simple_unix_linux_daemon_in_python/
Mám občas trochu problémy se spouštěním jako non-root user a odchytáváním signálů, ale to je už trochu téma jinam....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Počet běžících procesů — založil Akimi Keita
C# metoda pro tlačítka — založil mrM
Bitcoin - moderní platební metoda pro zákazníky — založil Bitfin
Jak dlouho? — založil hell present
Tak dlouho jsem... — založil D1ce