Zdravim,
do Linuxu (SuSE Linux 10.0), sem přešel teprve nedávno (ale hned po pěti minutách sem došel k závěru, že se už nikdy nechci vrátit do Windows :D ), ale mám tu drobnej problém: mám grafickou kartu ATI Radeon 9550. Ze stránek ATI sem si stáhnul ovladač (soubor ati-driver-installer-verze.x86_65.run, cca 50MB), a když sem ho nainstaloval, tak mi všechno fungovalo (hlavně 3D akcelerace). Potom sem se dal na upgradování....stáhnul sem hromadu (cca 180MB :) upgradů, restartoval sem systém aby se zavedly upgrady jádra a najednou.......ovladač nefunguje....zkoušel jsem ho několikrát reinstalovat, ale pokaždé, když spustím ATI Control Center, objeví se hláška No Fire GL Library found - což je divný protože před těma upgradama to šlo a nic takovýhleho mu nevadilo.....koukal sem do seznamu RPM ,ale Fire GL tam neni.......tak help prosim...díky
Fórum › OS - GNU / Linux
SuSE Linux & driver pro ATI Radeon 9550
Zkus se podívat do /etc/autoload.modules.d/kernel-2.6, jestli tam máš modul fglrx a pak zkontroluj xorg.conf, tam hned na začátku v loadovací sekci bys měl loadovat opět modul fglrx a ten pak použít v sekci, kde definuješ grafickou kartu, jako driver.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host
Podobná vlákna
ATI Radeon 4350 — založil Miro1701
ATI Radeon X1350 — založil koudis
ATI Radeon HD 3870 Drivery — založil Louka
Ati radeon 9200SE - AGP on/off — založil Marecek
Suse linux — založil Martin
Moderátoři diskuze