Slyšeli jste už o nástroji jménem freee?Z knihy jsem vyčetl že se v tom dají tvořit *.exe soubory ale nic o tom jak.A proč ho nevyužíváte, nebo proč se nevyužívá?!
Fórum › Python
Freeze?!
tady je něco málo: http://www.py.cz/VytvareniExeSouboru jinak zkus google a určitě toho najdeš dost:)
Jo, slysel jsem o tom, ale jeste jsem to nikdy nepouzil...
ja pouzival py2exe a to navic jenom jednou, kdyz jsem se svoji mile chtel pochlubit programkem kterej jsem udelal a nechtel jsem ji rikat, aby si instalovala python ;o)
a proc se nepouziva...podle me tyhle veci nejsou az tak potreba, protoze vetsina lidi, co by se o programy v pythonu zajimala ho bude mit nainstalovanej
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
1. ?lo - je to pops?no v dokuemntaci, ale zjednodu?en? ?e?eno, by m?lo sta?it python setup.py py2exe --bundle 1 - m? to ale bohu?el n?kdy pak exe se kousalo, nefungovalo. U? jsem to zkusil nah?sit jako bug.
Z?stane ti tam akor?t je?t? jeden soubor zip - ten je t?eba, osttan?ch si nemus?? v??mat.
Nebo zkusit pou??t Installer...
2. m?sto console=... nap??e? windows=...
Jinak p??ponu pyw asi zn?? - to je taky aby se ti neotev?ralo ?ern? okno ;-)
Dělám na programu využívajicí knihovnu PIL a když jsem to chtěl zkompilovat přes py2exe, ale nepovedlo se mi to:(Háže mi to pořád chybu, když to zkouším pustit Je nějaký způsob jak to zkompilovat?
tadyto mi normálně funguje:
from Tkinter import*
from PIL import Image, ImageTk
okno=Tk()
platno=Canvas()
platno.pack()
sobuor=Image.open('ParbaPovrchyhlina.bmp')
obrazek= ImageTk.PhotoImage(sobuor)
platno.create_image(10,10,image=obrazek)
mainloop()
ale kdy? to zkompiluji, tak mi to h?z? chybu:
Traceback (most recent call last):
File "omg.py", line 7, in ?
File "PILImage.pyc", line 1745, in open
IOError: cannot identify image file
Děkuji
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
from Tkinter import*
from PIL import Image, ImageTk
import PngImagePlugin
okno=Tk()
platno=Canvas()
platno.pack()
sobuor=Image.open('Parba\Povrchy\\hlina.bmp')
obrazek= ImageTk.PhotoImage(sobuor)
platno.create_image(10,10,image=obrazek)
Image._initialized=2
mainloop()
takle sem to pochopil, ale stejne to nefunguje
:((
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
hele, já v tom moc nedělám, protože to vždy raději naisntaluji Python, pil a pywin a tyto problémy nemám.
Takže spíš jen budu hádat: proč importujes pngimage, když tam máš bmp obrázek?
máš v setup.py uveden ten *.bmp? Víc nevím :-(
Bylo to tím Png <> Bmp ->DíK MOC
Já to taky normálně nedělám, ale nebudu dávat jako svatební dar program a instalačku pythona ne? :D
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze