Nápad na portál – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nápad na portál – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNápad na portál – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Mickey
~ Anonymní uživatel
34 příspěvků
29. 7. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, lidi! :)

Chtěl bych nejen znát váš názor na nápad na (myslím docela originální) nový portál, ale také poprosit o pomoc s jeho realizací. Nebudu chodit okolo horké kaše:

Jedná se zkrátka o stránku, kde každý týden bude vycházet jakýsi "časopis"/"kniha", říkejte si tomu jak chcete. Každopádně by měla obsahovat díla několika autorů (krátká, 4000-6000 slov - asi 10 A5), které budou pokračovat dalším dílem. Ten vyjde buď další týden, nebo měsíc v novém vydání tohohle "časopisu". Měl by se dát koupit za malou symbolickou cenu, například 30 Kč. Tím by se zajistil i podíl pro autory - koupí-li si "časopis" 300 lidí, autor dostane 450 Kč týdně, tedy asi 1800 měsíčně. Což není špatný přivýdělek. Kdyby si ho koupilo 3000 lidí, měl by 4500 Kč týdně, tedy 18 000 Kč měsíčně, což už je v podstatě víc než minimální mzda.

Zpočátku bych chtěl nápad ověřit v České Republice, později přejít do anglicky mluvících zemí, kde je mnohem více lidí, kteří by si "časopis" potencionálně koupili.

Co na to říkáte? Jaký z toho máte dojem? Koupili byste si ten "časopis" za uvedenou cenu? Měli byste zájem spolupracovat na vývoji? Byl bych rád, kdybych sám zastával funkci PHP programátora, není to ale vytesaný do kamene. Máte-li zájem, můžete napsat do komentářů, na můj email (akki.seat [zavináč] gmail.com), popřípadě skype (awer-graphic), kde ale bohužel nejsem moc často.

Díky, že jste dočetli můj příspěvek až sem a doufám, že jsem někoho zaujal. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
29. 7. 2014   #2
-
0
-

Nerozumím, v čem spočívá ta originalita. Blog už má dneska skoro každý a tak není v silách žádného člověka přečíst to, co internet denně vychrlí zdarma ke čtení.

Pokud jde o to placení, vidím tři problémy:

1. část platby si strhává platební systém, část padne na daně a část na hosting/provoz serveru. Při malém počtu platících čtenářů na autory zbyde kulový a dokonce můžeš prodělávat.

2. někteří lidé (např. já) za čtení zásadně neplatí - když na nějakém serveru není článek zadarmo, tak si ho můžou nechat, protože během vteřiny si vygooglím alternativu zdarma.

3. někteří lidé za čtení platí, ale necítí potřebu hledat server s "jedním číslem časopisu", když existují obří sbírky s dobře utříděným obsahem miliónů knih. Sám posuď šíři nabídky a ceny např. na Google Play Books:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Google_Play

No a i kdyby ta myšlenka byla životaschopná, tak asi není nutné na zelené louce programovat nový redakční systém. Třeba by šel přiohnout nějaký stávající a podívat se, jestli je možné omezit přístup k článkům - dát práva jen tomu, kdo zaplatí.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Syst%C3%A9m_pro_spr%C3%A1vu_obsahu

http://navody.c4.cz/redakcni-systemy?adv_sid=google/navody-pro-c4_redakcni-systemy&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=navody-pro-c4_redakcni-systemy&gclid=CjwKEAjwjN2eBRDbyPWl0JLY5lYSJACPo0Ui-kdEr5alkuAt62BC3Gg1mKp4_cEpFsQ6MUABbK-heRoCIePw_wcB

Možná by na začátek, na vyzkoušení jestli se ten byznys rozjede, stačila dokonce jen nějaká wiki. Prostě s co nejmenší investicí ověřit, jestli by se to dalo rozjet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
29. 7. 2014   #3
-
0
-

Stranka ma 400 slov, 400 slov je 10 stranek. Za 30kc mas ve stanku barevny komix na kvalitnim papire o 10 strankach. Inetovou cenu bych videl tak 5-10x mensi. Cili, vic nez 5-10kc bych za to nedal ani nahodou. To by musel byt fakt kvalitni vedecky casopis.

Zivotaschopne to je, jen sehnat dost casopisu. Urcite si s realizaci pospes, protoze neco takoveho uz maji v poloprovozu na marfa.cz nebo jak se jmenuji (ma v tom byt pak idnes, novinky, lidovky).
http://www.mafra.cz/cs/default.asp?…\cs_produkty-a-sluzby_mlada-fronta-dnes.htm

Naprogramovat red. system, jako takovy, pokud presne vis, co chces, mas to naplanovane, co, kde, to je otazka asi 14 dni pro dobreho programatora. Pokud nemas jasno, budes to cele resit treba rok, dva. Kazdopadne kod bude hacker-prustrelny, jako 99% php kodu na webu, ala placani studenti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2873:a8...–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
29. 7. 2014   #4
-
0
-

Jo, ten link, to je na stavajici system. Nekde byl ted prave clanek, ze pripravuji neco noveho a ze tam byde kolem 20-30 tiskovin.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2873:a8...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Portál Aukro — založil remmidemmi

Tenisový portál — založil pavelll

Portál: Přátelé — založil Yohaku

Portál na inzercie — založil Frostfire

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý