Visual Studio - formátování if – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Visual Studio - formátování if – .NET – Fórum – Programujte.comVisual Studio - formátování if – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
30. 7. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
v nastavení spacing sekce "Text Editor -> C# Format" není možnost nastavit mezeru mezi if a závorkou, jiné mezery to neháže (mezi metodou a závorkou/cyklem/...) Mám na mysli "if (" a chci "if(..." Proto nechápu, proč if mezeru má jako jediný element - to je nějak výjimečné? :D (když to dám ručně, jakmile se editor rozhodne znovu formátovat, vše se rozjebe.) Také tu nevidím možnost jak mít break na stejné úrovni jako case... Nějaký plug-in/...?
Děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.186.–
Reklama
Reklama
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
30. 7. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

Mezera za "if" je správně, "if" není funkce. Stejně jako se mezera píše za "for", "foreach", "using", "switch" apod.

"Break" nepatří na stejnou úroveň jako "case", naopak, patří mezi příkazy "uvnitř" case. Každé "case" nemusí mít svůj "break", prostě to není úplně to samé co uzavírací závorka.

Obecně - doporučuju zvyknout si na defaultní barvy a hlavně defaultní formátování. Teda pokud programuješ (a vždy budeš) na projektu sám, tak je to skoro jedno. Ale jakmile se na projektu podílí víc lidí a každý má nějaké individuální choutky, tak jsou s tím pak potíže. Např. porovnat změny mezi verzemi v SVN/GITu, pokud si každý programátor nastavil jiné formátování a před každým commitem se celý zdroják přerovná pokaždé jinak, je opruz. Nebo koukat někomu přes rameno při revizi kódu, když má každý své barvičky - to se pak člověk mnohem hůř orientuje.

Vlastně ani nemusíš být v týmu, abys zvyk na defaultní formátování ocenil. Předpokládám že čteš různá fóra a tutoriály a tam jsou zdrojáky taky formátované defaultně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
30. 7. 2014   #3
-
0
-

#2 RomanZ
Plácáš nesmysly - každý editor stejně formátuje jinak! A především ty online! :D Nevidím problém v tom kliknout na "Formátovat dokument(y)" - to má většina editorů a pokud to tvůj nemá, pak je to jen tvůj problém... (všechny hlavní to mají - tak si nemáš na co stěžovat - Mono Develop, Visual Studio, Xamarin Studio,...) Barvy jsou již zcela mimo - to se přeci neukládá! :D Chci break na úrovni case jako to jde v Mono Develop/Xamarin/..., poněvadž se mi v tom lépe orientuje. Krom zmíněného lze všechny hlavní editory pro .NET nastavit, aby při otevírání solutionu rovnou formátovaly... (že si to nastavíš blbě - to je tvůj problém)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.142.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
30. 7. 2014   #4
-
0
-

#3 Matěj Andrle
Ale on ti pise neco uplne jineho. Pise ti ze nemas pouzivat kraviny kdyz mas projekt pod source controlem, ale mam takovy dojem ze tobe teamova spoluprace nehrozi   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
30. 7. 2014   #5
-
0
-

Podívej se třeba na příklady kódu na MSDN, obhlídni tam to formátování a drž se ho.

Ale je pravda, že dělám v korporátní sféře. Kreativní jedinci to možná vidí jinak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Visual studio + QT — založil staf

MS Visual Studio — založil samo

Visual studio — založil Hlavinka

Visual Studio a MS SQL — založil kaja.mika

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý