Ovládání aplikace přes browser – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ovládání aplikace přes browser – Java – Fórum – Programujte.comOvládání aplikace přes browser – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fatalwir0
Newbie
2. 8. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, v Javě lze celkem snadno udělat jednoduchý webserver, ale je možné na dotyčné stránce udělat nějakým způsobem tlačítko a po jeho stisknutí v prohlížeči by se spustila nějaká metoda uvnitř aplikace? Prakticky řečeno by se dala ta aplikace ovládat přes prohlížeč. Je to možné? Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.32.–
Reklama
Reklama
Jiri Sikora
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
20. 8. 2014   #2
-
0
-

#1 fatalwir
Ahoj tak to se da jiste velice krasne udelat ruznyma zpusobana . Moje oblibene je server (apache,glassfish)  a framework JSF2.0. muzou byt i jine a neni jich malo :D

vytvoris si index.xhtml stranku , kde si nadefinujes tlacitko :


<h:commandButton value="submit" type="submit" action="#{user.udelejAkci()}" />  
 

pak si vytvoris tridu User.java musi byt konsturkor  public , dale musis nadefinovat ,ktera funkce se ma pouzit , kde hledat a to anotacema (v tomto vyznamu se rovna user.udelejAkci()z xhtml User.udelejAkci() class  ) a pouzit session jak dlouho ma servlet (java kod) dlouho zit v WebKontejneru.

@ManageBean

@SessionScope

public User {

public User(){}

public String udelejAkci() {

//nadefinujes si co chces vykonat

return index; //vraci odkaz na stanku index.xhtml

}

}

Zkus http://www.mkyong.com/ je tam kratky uvod 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.210.14.–
Flowy0
Věrný člen
20. 8. 2014   #3
-
0
-

samozrejme ze sa to da ... http://docs.oracle.com/javase/tutorial/networking/sockets/

ale jednoduchsie budes mat (ak to planujes rozsirit) ak pouzijes javax.servlet.http ktora je v java EE ... k tomu si spustis nejaky container (napr glassfish alebo tomcat) ktory sa ti bude starat o vsetko ako pise jiri a ty spravis len logiku ...

ak ale potrebujes len zachytavat http requesty tak to budes mat asi jednoduchsie cez klasicke sockety ... server by ti poskytoval mnozstvo funkcii ktore by si nepouzil a musel by si ho nastavovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.1.–
https://github.com/Flowy
Řešení
fatalwir0
Newbie
20. 8. 2014   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.89.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý