Automatické načítání proměných z HTML do JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automatické načítání proměných z HTML do JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutomatické načítání proměných z HTML do JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Pavelv0
Stálý člen
6. 8. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, jsem naprostý začátečník v JS a chtěl bych udělat stránku technologického schématu i s hodnotami, které se budou aktualizovat. Vzhledem k většímu obrázku, bych se chtěl vyhnout načítání celé stránky. Zatím jsem se naučil spoštět v intervalu nějakou funkci a proměnné vypisovat. Jak k tomu přidám reload? Počítám s tím, že data předám na jiné adrese přímo do JS, tam to uložím do proměnných a vypíšu. Jak ale na to, jak načíst jinou stránku do proměnné? Stačí mi trochu nakoupnout, jménami funkcí, či nějakou stránkou, která používá stejné řešení...Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 8. 2014   #2
-
0
-

Zkousel jsi neco takoveho?
<script src=123 id=sss></script>
<script>document.getElementById('sss').src = url;</script>

Jinak se pouziva httprequest, jquery ajax, json ajax, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:11f9:b1...–
Pavelv0
Stálý člen
6. 8. 2014   #3
-
0
-

Nakonec jsem to udělal takto: 

 <script type="text/javascript" src="/jquery.js"></script>
...
Vkladana polozka <span id="idecko"></span>
...
<script type="text/javascript">
  setInterval("dataReload()", 1000)
  
  function dataReload(){
    $.get("/var.htm", function(data){
      document.getElementById("idecko").innerHTML = data;
    });
  }
</script>


Fungovat to funguje, ovšem nedokáži posoudit efektivnost a náročnost. Co by stálo za změnu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Posílání proměných — založil Ruda

C# - předání proměných — založil petrl

Více proměných — založil Hranicarrr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý