Centr na střed – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Centr na střed – CSS – Fórum – Programujte.comCentr na střed – CSS – Fórum – Programujte.com

 

ppavelP0
Newbie
26. 1. 2007   #1
-
0
-

Obsah stránky mám v Divu o šířce 800px. Jak zařídím aby tenhle div byl dycky ve středu okna? Zní to sice jako pakárna, ale nepodařilo se mi to udělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
26. 1. 2007   #2
-
0
-

margin-left:auto;margin-right:auto;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
26. 1. 2007   #3
-
0
-

CommanderZ píše:#
# margin-left:auto;margin-right:auto;


myslím že aby to fungovalo i v IE musímš mít taky
body {text-align: center;}


jinak je taky dobrý řešení:

#centrovany_div {


position: absolute;
left: 50%;
width: 800px;
margin-left: -400px;
background: #777;
color: #fff;

}

převzato z http://eroxia.net/tutorial/49-position-absolute

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
olgo0
Věrný člen
26. 1. 2007   #4
-
0
-

jinak je taky dobrý řešení:#
##
#

#centrovany_div {#
##
# position: absolute;#
# left: 50%;#
# width: 800px;#
# margin-left: -400px;#
#}

docela humus nemislis?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
26. 1. 2007   #5
-
0
-

To ppavelP:
Zcela jednoduše.
Vložíš následující kód:

<div style="text-align:center"> // vyrovná obsah na střed

<div style="text-align:left"> // tento div je na středu, text nebude centrovaný na střed, ale vlevo (tj předpokládám chtěné)
:obsah divu (text):
</div>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
26. 1. 2007   #6
-
0
-

olgo píše:#
#

jinak je taky dobrý řešení:#
##
#

#centrovany_div {#
##
# position: absolute;#
# left: 50%;#
# width: 800px;#
# margin-left: -400px;#
#}

docela humus nemislis?


vzhledem ktomu co se v denšní době používá za prasárny tak myslím že je to vpoho..

a btw... je to validní :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
27. 1. 2007   #7
-
0
-

já centruju takhle

body

{
text-align: center;
margin: 0;
background-color: #818181;
margin-top: 0px;
margin-bottom: 0px;
margin-left: 0px;
margin-right: 0px;
}

#container
{
position: relative;
width: 750px;
margin-top: 0px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
text-align: left;
background-color: #ffffff;
}

.
.
.
<body>
<div id="container">
... obsah webu ...
</div>
</body>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
olgo0
Věrný člen
27. 1. 2007   #8
-
0
-

To hrach: tak to ano ja sa snazim absolutne poziciovat len ked je to nevyhnutne nutne, zaporny margin mi tiez zdviha zaludok a je to tochu nepraktycke pri zmane sirky nestaci prepisat len jednu hodnotu. ovela viac sa mi pacei reisenie od JMM. nic prevratne ale nadherne "ciste". btw: s tou validitou som prekvapeny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
ppavelP0
Newbie
27. 1. 2007   #9
-
0
-

Super! Díky vám všem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Obrázek na střed — založil Kashttan

Zarovnání na střed — založil UrbiCZ

Tabulka na střed — založil mara666

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý