TextBox s chováním jako Console ??? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

TextBox s chováním jako Console ??? – .NET – Fórum – Programujte.comTextBox s chováním jako Console ??? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aigor0
Newbie
9. 8. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

během zpracování programu potřebuju vypisovat nějaké info do dialogu. Obvykle používám multiline TextBox, ale pokud chci podobnou funkčnost jako zápis na konzolu (CLI), zjišťuju že to bude vyžadovat spoustu úprav.

  • musím vyřešit omezenou délku s automatickým přepisováním, stačilo by cca posledních 400 řádků
  • je nežádoucí, aby TextBox umožňoval označení a výběr textu (aaano, jsem si vědom, že je to vstupní pole, takže je to jeho primární určení)
  • během přidávání textu se musí rolovat nahoru a zobrazovat aktuální poslední řádky
  • ideálně umožnit i barvičky textu (takže spíš RichText)

Některé věci bych uměl vyřešit, jiné jen částečně (např. rolování na konec je kvůli přeblikávání prakticky nepoužitelné), u některých zatím tápu...

Ale než budu pokračovat ve vymýšlení kola, existuje na tohle jiná - vhodnější komponenta, příp. nějaký projekt, kde se tohle řešilo?

Nezdá se mi, že podobné téma není dávno zpracováno, ale neumím se asi správně zeptat Google...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.149.119.–
ASM -> Pascal -> C -> C++ -> PHP/mySQL and now C# && .NET beginner..
Reklama
Reklama
Řešení
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
10. 8. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

proc to chces resis textboxem ? podle me chces spis listbox :)

bod1 - resi se architekturou nebo convertorem nebo jinde v kodu

b2 - viz listbox, b3 - listbox umi, b4 - listbox umi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Aigor0
Newbie
10. 8. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
jj, to máš pravdu. Když tak na to koukám, tak sem musel hledat, proč celou dobu používám TextBox/RichText.

Důvodem bylo, že podle potřeby se hodilo mít možnost označit "výřez" textu třeba pro zkopírování do schránky a taky možnost obarvení částí textu.

ListBox pokud správně čtu, umí barvu jen celé položky.

OK, budu asi používat podle situace zavedené řešení, nebo pak ListBox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.149.119.–
ASM -> Pascal -> C -> C++ -> PHP/mySQL and now C# && .NET beginner..
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
11. 8. 2014   #4
-
0
-

zalezi jestli listbox wpf nebo winform ale myslim ze i ve winformu to de nastavit (akorat trochu slozitejc)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Console in java — založil sleepy

Console i Form — založil rybar73

Nastavení console — založil jisla

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý