Práce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.comPráce se soubory – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Borisek0
Stálý člen
11. 8. 2014   #1
-
0
-

Zdravím.

Jak načitat a ukladat do souboru jsem na netu našek spoustu navodu.

Co když však chcí přepsat text v 3 řadku za jiny.

Třeba v souboru na 3 řadku bude Off

Při kliknutí na button by se to přepsalo na ON

Jde to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
Kit+15
Guru
11. 8. 2014   #2
-
0
-

#1 Borisek
Ano, jde to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Borisek0
Stálý člen
11. 8. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
To jsem ale rad  

A jak na to by neško napsat?

Nebo nějaky odkaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
Kit+15
Guru
11. 8. 2014   #4
-
0
-

#3 Borisek
fopen()

Raději se však nauč pracovat s databázemi, které za tebe vyřeší hromadu problémů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
11. 8. 2014   #5
-
0
-

Otevřít soubor, hodit seek na pozici, kteroužto požaduješ a zapnout přepisovací mód...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Kit+15
Guru
11. 8. 2014   #6
-
0
-

#5 Matěj Andrle
Když použije databázi, bude to mít kratší, jednodušší a spolehlivější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
11. 8. 2014   #7
-
0
-

#6 Kit
Netvrdím opak! Nemohu ho ale donutit a vím téměř jstě, že se to bude snaži řešit po svém... (vždyť tu již bylo tolik začátečníků) A tak jako tak i se soubory by měl umět nakládat... Naznačil jsem základní prvky - jako je seek, mód zápisu, mód otevření,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.164.–
Kit+15
Guru
11. 8. 2014   #8
-
0
-

#1 Borisek 

<?php
$db = dba_open('datafile.ini', 'c', 'inifile');
dba_replace('button', 'On', $db);

To je vše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Práce se soubory — založil polonium

Práce se soubory — založil Polarski

Práce se soubory — založil Mike.Jt

Práce se soubory — založil Mára

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý