Konverzna Funkcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konverzna Funkcia – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonverzna Funkcia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
me.name0
Návštěvník
14. 8. 2014   #1
-
0
-

Len malá otázka (nechcel som ani vytvárať nové vlákno ale nikde som to nenašiel a do cudzieho vlákna som písať nechcel )

Otázka:

class objekt {
private:
int cislo;
char znak;

public:
objekt(int);                  //konštruktor a zároveň konverzná funkcia! 

}

objekt::objekt(int c)
{
       cislo = c;
}

Ak by som priradil celé číslo objektu : 

objekt o;
o = 5;

tak sa zavolá konverzná funkcia a zmení premennú cislo na 5

ALEBO

sa vytvorí dočasný objekt ktorému sa premenná cislo nastaví na hodnotu 5 a ktorého  hodnoty premenných budú skopírované 
(ako napr. pri priraďovaní štruktúr rovnakého typu) do objektu o ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
14. 8. 2014   #2
-
0
-

#1 me.name
co ti brani to zjistit?

#include <iostream>

using namespace std;

class objekt {
  private:
    int cislo;
    char znak;

  public:
    objekt();
    objekt(int);  //konštruktor a zároveň konverzná funkcia! 

} ;

objekt::objekt() {
  cout << "konstruktor objektu("<< this <<") - prazdny\n";
}

objekt::objekt(int c) {
  cout << "konstruktor objektu("<< this <<") s int\n";
  cislo = c;
}


int main() {
  objekt o;
  o = 5;
}

mimochodem pokud chces mit prime prirazeni do toho objektu bez pomocneho objektu, tak to tam hod primo do konstruktoru, nebo udelej pretizeny operator=

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
me.name0
Návštěvník
14. 8. 2014   #3
-
0
-

No to ma zrovna nenapadlo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 171 hostů

Podobná vlákna

Funkcia — založil ukulele

Funkcia v JS — založil DuDo

Funkcia PlaySound.. — založil Nrigo

Funkcia s polom — založil lukas.balaz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý