Bratr mne asi vystrnadil z internetu - jak se připojím? – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bratr mne asi vystrnadil z internetu - jak se připojím? – Sítě – Fórum – Programujte.comBratr mne asi vystrnadil z internetu - jak se připojím? – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
na popud druhého bratra jsem věřil půl dne, že má internetový poskytovatel poruchu - vzhledem k počasí. Přišlo to však náhle po hádce a nikdy před tím se to nestalo. Tak mi to nedalo a ejhle - na notebooku internet jede. Je pravda, že připojení k routeru je jiné - notebook má integrovaný adaptér. Jenže i na PC, kde net nejde, jsem úspěšně spojen s routerem! Takže WiFi -> router jede na obou zařízeních. Jenže router -> internet jen na notebooku o kterém bratr neví. Proto věřím, že mi internet byl odepřen právě kvůli hádce. Jak toho mohl docílit, popř. jak jinak si vysvětlit, že vám tu mohu z notebooku bez problému napsat svůj problém? Adaptér toho PC je TP-Link USB. Jak by to však mohlo být adaptérem... Notebook má Win8, PC Win7 HP.
Děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
16. 8. 2014   #2
-
0
-

#1 Matěj Andrle
Na routeru se dá zabanovat MAC adresa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
A mám šanci detekovat zda je to tak, či skutečně nějakou poruchou? No jdu se podívat po návodu na změnu MAC...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Kit+11
Guru
16. 8. 2014   #4
-
0
-

#3 Matěj Andrle
Použij traceroute. Jinak v konfiguraci routeru se to dá snadno najít a případně i odstranit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
Nemám přístup k routeru - leda fyzický. V nastavení adaptéru nemohu najít možnost změny MAC...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Flowy0
Věrný člen
16. 8. 2014   #6
-
0
-

[URL=][IMG][/IMG][/URL]

Připojen obrázek.

tu napis nejaku novu mac adresu (ak tam take pole mas) ... je to 12 ciferne hexadecimalne cislo

tiez sa pozri ci nahodou nemas nastavenu pevnu ip adresu ...

bratovy vysvetli ze toto neni sposob ako zabezpecit siet ... najdi si navod ako resetovat router (pravdepodobne drzat 30s nejake skryte tlacidlo na nom... ale pozor ako sa pripajate do siete moze tam byt potrebne heslo alebo specialne nastavenia od providera)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.172.–
https://github.com/Flowy
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #7
-
0
-

#4 Kit
Změnil jsem poslední číslo MAC - spojení stále nefunguje. Bratra pomalu vynechávám. Problém se objevil již včera - po hodině sám zmizel - proto se dalo věřit v chybu na straně poskytovatele. Ovšem když jsem nyní bez problémů připojen přes notebook, nechápu co je s tím PC...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Flowy0
Věrný člen
16. 8. 2014   #8
-
0
-

nemas nahodou notebook pripojeny cez suseda? problemy mozu byt rozne ale je znacne nepravdepodobne aby sa nastavenia routera alebo pocitaca menili samovolne

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.172.–
https://github.com/Flowy
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #9
-
0
-

#8 Flowy
Nikdo v okolí nemá otevřenou síť a také snad poznám svůj router! :) Ano, jsem na svém routeru na svém WiFi-U:fon internetu. Proto nechápu co mám dělat. WiFi-router jedou oba. Ale jen notebooku router dává net. Windows navrhuje řešení cosi s DNS. Já nemám ani tucha. Doteď (2 roky) jsem s PC-WiFi-routerem neměl problém. Vždy mi akorát WiFi (TP-Link USB) kazilo jinak rychlý internet. Ale že by mi router nedal internet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Flowy0
Věrný člen
16. 8. 2014   #10
-
0
-

nastav si ip na pc rovnaku ako ma notebook (ak ma staticku tak ju daj o jednu vyssie/nizsie) ... notebook vypni a pocitac restartuj

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.172.–
https://github.com/Flowy
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #11
-
0
-

#10 Flowy
Jakou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Kit+11
Guru
16. 8. 2014   #12
-
0
-

#9 Matěj Andrle
Zkus přebootovat na Linux. Třeba máš jen rozbitá okna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #13
-
0
-

#12 Kit
Negativní. Hrál jsem si nyní dobrých 20 minut s adresami - MAC, IPv4/... Nic - nula... :) Notebook vesele internetuje a PC nic. Při změně MAC v PC na tu notebookovou se navíc ani TP-Link adaptér nespojil s routerem - leč alespoň nějaká změna... :) Nyní již ničemu nerozumím - router se rozhodl přestat mému PC poskytovat internet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 8. 2014   #14
-
0
-

#6 Flowy
To s restartováním beru - dělalo se to několikrát. Jenže to raději počkám na bratra (je pryč) - poněvadž je to přesně jak píšeš - musí se to složitě znovu zapínat - volat poskytovateli atd. A já nic z toho neznám - tak si nechci zničit tuto možnost s notebookem - jinak bych se na net nedostal kdo ví jak dlouho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Flowy0
Věrný člen
17. 8. 2014   #15
-
0
-

   

Připojen obrázek.

zapis si aku ma ip adresu router (vychozi brana/gateway) ... adresu notebooku a adresu pc

potom postupne skus cez prikazovy riadok davat prikazy

ping ipAdresa

z notebooku na router a na pc a z pc na router a na notebook ... ak to vsetko prejde tak skus z notebooku a z pc ping 8.8.8.8

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.172.–
https://github.com/Flowy
Matěj Andrle+1
Grafoman
17. 8. 2014   #16
-
0
-

#15 Flowy
Bohužel. Je to jedno - IP/MAC za to nemůže. Zkrátka to najednou začalo před dvěma dny padat a mám smůlu - jsem jediný, komu to dělá... (ostatní s routerem bez problému komunikují a to i s internetem) Nezbývá, než pokaždé počkat. Jiného na to vliv nemá. Pořád vyndavám adaptér - možná to pomáhá, možná ne. Zkrátka je to idiopatické... (bez zjevné příčiny)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.190.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
18. 8. 2014   #17
-
0
-

Pokud notebook jede, pc ne a oboje je pres stejnou wifi, pak je problem v pc nebo na routeru. Tezko vasi vnitrni sit bude ovlivnovat poskytovatel. Ale skutecne muzes byt pripojeny na jinou sit, souseda, mobil a pod.
Cili si myslim, ze bratr tvou ip nebo mac zakazal na routeru a bez zmeny na nem si neskrtnes.
Jak ti radi, muzes zkusit nastavit stejnou ip, jakou mas na nb take na pc a nb vypnout, pc restartovat (pro jistotu). Ale, kdyz ti bratr zakaze i tu, tak uz nebudes mit zadny inet :)
Mozna by bylo lepsi se s nim nehadat... Jaky byl duvod? Pretezujes sit? Mas viry?
Nic tak neotravi, jako kdyz ti v Lolku hapne sit, protoze ti ji nejaky manik vytezuje a musis se znova pripojovat do hry. Nebo to zacne lagovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:54c2:70...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
18. 8. 2014   #18
-
0
-

#17 peter
Nejsem idiot - poznám svou síť - ano, notebook byl na naší WiFi! A to je to - s routerem se spojí oba. Internet nedostává jen PC. Tedy dnes již od rána net jede - to včera rádno měl výpadek... Ovšem ostatním to jede celou dobu... Jak jsem psal - je to idiopatické. A nyní vše OK. Lze jen doufat, že mne to již na celý den znovu nevyhodí... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.188.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
18. 8. 2014   #19
-
0
-

Mno, ja jen, ze tam jde nastavit automaticke pripojovani a dokonce vybrat vice moznych zdroju. A bezny clovek si nemusi povsimnout, ze je pripojen na nejakou sit nekde dole v seznamu a nebo jinou sit s podobnym nazvem.
u nas treba bracha kdysi roztahal po dome kabely. Wifi mame az dodatecne, kvuli mobilum a tabletum. Wifi mame v podstate dve site, jedna primo na hlavni router od poskytovatele (kterej neni nic moc zabezpeceny) a druha nas wifi-router. Kdyz jedna vypadne, lze pouzit druhou, ale po pretizeni to muze cele hapnout pripadne nas muze nekdo hackovat z venci. A nebo je mozne pouzit kabel, ktery vetsinou jede. Kdyz hapne na serveru program DHCP pro automaticke pridelovani ip, tak se nepripoji nikdo, kdo ma nastavene ziskani ip z DHCP automaticky. Ale pripoji se kazdy, kdo ma nastavenou ip adresu a ta je na serveru povolena. Jenze kdyz nastavis dvema pc stejnou ip, tak to obvykle jeden z nich odpoji. Ktery, to zalezi na nastaveni pravidel na serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:54c2:70...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
18. 8. 2014   #20
-
0
-

#19 peter
Vtip je v tom, že tu jsou jen 4 WiFi a pouze k jedné zám PSK - k té naší! Navíc i bratři bez problému užívají internetu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.188.–
KIIV+42
God of flame
18. 8. 2014   #21
-
0
-

kdybych te chtel chytre zablokovat, tak treba vypnu automaticky nacitani DNS u nastaveni DHCP - vsechno by vlastne fungovalo, jen nefunguje "internet"

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matěj Andrle+1
Grafoman
18. 8. 2014   #22
-
0
-

#21 KIIV
Což by odpovídalo. Inu pořád tu může hrát roli bratr, leč mám jen podezření - více nic...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.188.–
KIIV+42
God of flame
18. 8. 2014   #23
-
0
-

#22 Matěj Andrle
no proste nahod ipconfig /all  a zkontroluj co vse je u ty site nacteny...  jestli se da pingnout skrz router na nejakou konkretni IP a tak...

(a porovnej ty vypisy na notebooku i na pc)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Flowy0
Věrný člen
18. 8. 2014   #24
-
0
-

#21 KIIV
ak by si vypol dns na routry tak by neisiel ani notebook ... ak by ho vypol na pc tak predpokladam ze windows si s tym poradi ci?


... ak je to taketo premenlive tak predpokladam ze sa biju dve ip/mac adresy

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.1.–
https://github.com/Flowy
KIIV+42
God of flame
18. 8. 2014   #25
-
0
-

#24 Flowy
u windows to mas nastavitelny - ziskat ip z DHCP nebo zadat vlastni a ziskat DNS servery z DHCP nebo zadat vlastni

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matěj Andrle+1
Grafoman
18. 8. 2014   #26
-
0
-

#24 Flowy
Ano! Přesně to odpovídá mému problému! Protože mi to nejde, když používají PC v kuchyni. Jenže bratr to zamete slovy: "Internet je tam zapojený neustále!" Já mohu napsat jediné - vypadá to, jak by mne při práci na tom PC v kucyni z ničeho-nic začal ten PC vyhazovat - proč, to netuším... A další argument, mnohem silnější -> celý den to nešlo jen, když byli všichni pryč a PC tedy nikdo nepoužíval, ačkoliv zase ten PC běží skoro pořád... (jenže od toho celodenního výpadku to padá již jen když jsou v kuchyni) Nevím - je to zvláštní chování, jenže je to zkrátka tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.189.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
18. 8. 2014   #27
-
0
-

Vidis, vidis, nezlobit rodice ani bratra :)

KIIV - To nastaveni by musel zaskrtnout na jeho pc. Predpokladam, ze k pc by si ho asi vsiml, kdyby sel... Pokud se k pc nedostane, tak zbyva uz jen nastaveni na serveru a to muze menit jakkoliv, i pres mobil pres wifi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:54c2:70...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
18. 8. 2014   #28
-
0
-

#27 peter
Zase pochybuji, že by mi takto ustavičně vyhazoval internet - třeba jen na 20 minut... (výpadky jsou nahodilé a různě dlouhé)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.189.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
18. 8. 2014   #29
-
0
-

Ve chvili, kdy Ti na tom pc nejde pripojeni k internetu, zkus na tom pc restartovat sluzbu DNS Client. Je to v Computer, Manage, tam zalozka Services a v seznamu sluzeb najdi DNS Client a pravym tlacitkem na ni Restart. Jak se sluzba znovu spusti, vyzkousej, jestli uz pristup do internetu chodi. Pomohlo to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.137.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
18. 8. 2014   #30
-
0
-

Tak, ono spustit planovac uloh, ktery spusti prikaz pridej ip, smaz ip, neni takovy problem :)  Nebo ruzne nastavit vsem zarizenim ip a pak dns vypnout. Tez muzete mit router/tvuj pc zavirovany, jak byl ted takovy pekny vir...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:54c2:70...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý