Abstraktní datový typ (význam) – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Abstraktní datový typ (význam) – Pascal – Fórum – Programujte.comAbstraktní datový typ (význam) – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dane0
Newbie
19. 8. 2014   #1
-
0
-

K čemu je abstraktní datový typ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.21.–
Reklama
Reklama
miHan0
Návštěvník
19. 8. 2014   #2
-
0
-

#1 Dane
Nedá se vytvořit jeho instance. Čili je to nějaký prapředek objektů kterého můžeš rozšiřovat, ale jeho instanci nevytvoříš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.249.–
Flowy0
Věrný člen
19. 8. 2014   #3
-
0
-

pojem "mys" (pocitacova) je abstraktny typ nejakeho objektu ... kazdy si nieco pod tymto objektom predstavime (vstupne zariadenie pocitaca ... moze byt aj specifickejsia definicia - napr opticka ...) ale takyto objekt neexistuje a definicia "mys" (ak ju dokazes presne definovat) ti nepovie ako presne vyrobit vlastnu mys (resp povie ale takato mys by ti bola zbytocna) ... ak by si ju chcel vyrobit tak by si vyrobil nejaku instanciu mysi (napr spravil by si ju z plastu - takato definicia v pojme "mys" nieje - rozsiril si abstraktny typ) ... ak by si ich chcel vyrabat viac tak si spravis nejaku predlohu v ktorej si nadefinujes ako ju budes vyrabat (konstruktor) z coho sa bude skladat - materialy a pod (fields) ... to ako sa bude pouzivat (methods) je z casti definovane v pojme "mys" ale mozes pridavat funkcie a pod ... tato definicia sa v jave nazyva trieda (class) ... podla takejto triedy uz vies ako vyrobit danu mys ... verim ze uz vidis vyhody pouzivania abstraktneho typu a ze je v ludskej spolocnosti celkom prirodzeny

v programovani sa da pouzivat velmi podobne ako v reale ... vytvoris pocitac ktory spravis tak aby dokazal pracovat s urcitym abstraktnym typom mysi (nadefinujes si ze sa pripaja cez usb ... komunikuje nejakym standardom a pod) ale zaroven umoznis v buducnosti vytvorit mys o akej si ani nerozmyslal v dobe planovania a stale bude fungovat s tvojim pocitacom ... zaroven sebe davas moznost ze ak sa ti aktualna mys pokazi (najdes chybu v kode alebo chces proste vylepsit aktualnu implementaciu) tak ak dodrzis dany standard (ktory si si vytvoril abstraktnym typom) tak ju mozes upravit a vsetko ostatne bude fungovat tak isto ako to bolo predtym tymto vznikne kod ktory je testovany v mnohych pouzitiach a teda sa jeho chyby najdu ovela skor (okrem toho ze ho nemusis pisat stale dokola - pravidlo DRY ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.172.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Datový typ — založil Rade.k

Dátový typ — založil zonda

Datový typ v tabulce — založil LiDr

Datový typ - 256 bitů — založil Hlavinka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý