W7 instalace služby - error 5, přístup odepřen – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

W7 instalace služby - error 5, přístup odepřen – OS - Windows – Fórum – Programujte.comW7 instalace služby - error 5, přístup odepřen – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
20. 8. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěj jsem nainstalovat službu vytvořenou a zkompilovanou v C++ Builderu XE5. Postupoval jsem obvyklým postupem popsaným v nápovědě C++ Builderu - spustil jsem příkaz: 

"C:\Users\jmeno\Documents\RAD Studio\Projects\TestSluzby\Win32\Debug\Sluztest.exe" /INSTALL

Obdržel jsem chybu "Exception EOSError in module KERNELLBASE.dll at 0000812F System Error. Code 5. Přístup byl odepřen". Stejný výsledek měla instalace pomocí utility sc - chyba 5, přístup odepřen. Používám administrátorský účet. Zkoušel jsem i vytvořit nový administrátorský účet a službu instalovat z flash se stejným výsledkem.

Stejná služba byla stejný postupem v minulosti instalována na XP zcela bez potíží.

Win 7 32 bitů

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:9924:f6...–
Řešení
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
20. 8. 2014   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 hlucheucho
Rychlá střelba od boku,nebylo to "spuštěno jako správce". což není totéž jako pracovat pod účtem s administrátorským oprávněním.V nabídce start/průzkumníku si najdi cmd.exe a pomocí pravého tlačítka vyvolej menu, tam je spustit jako správce. potom už spusť příkaz viz výše.
Jde i vytvořit zástupce s tímto nastavením pokud to budeš dělat častěji

Pokud to nezabere tak bude zřejmně problémek jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
20. 8. 2014   #3
-
0
-

Ještě doplňující otázka. Je možné nastavit uživatelský účet tak aby to spouštěl jako správce?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1222:800:9924:f6...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
20. 8. 2014   #4
-
0
-

Ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:55c7:b0...–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
20. 8. 2014   #5
-
0
-

#3 hlucheucho

Jde ale nastavit ve vlatnostech souboru (či jeho zástupce) aby vyžadoval spuštění jako správce.
Je to na záložce kompatibilita.

Při spuštění tak vyjede okénko vyžadující potvrzení "spuštění jako správce" automaticky - není potřeba to naklikávat přes menu.

Alternativně by ta výzva mněla jít dodělat i do toho programu, ale s tím nemám zkušenost. Zkus googlit něco jako user rights elevation nebo tak něco. Nebo možná by to šlo i přes soubor .manifest ale to už spíš jen hádám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Přístup odepřen — založil bbtrash

Přístup byl odepřen — založil Jakub

ClickOnce a instalace WIN služby — založil VladislavK

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý