Výpis a přístup k hodnotám v registech – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis a přístup k hodnotám v registech – MS SQL – Fórum – Programujte.comVýpis a přístup k hodnotám v registech – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luboš
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
21. 8. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebují pomocí OLE metod z MSSQL2008 64bit zapisovat a číst do jiné aplikace. Ale z nějakého důvodu při použití příkazu
EXEC master..xp_regenumkeys N'HKEY_CLASSES_ROOT',N''

nevidím potřebnou hodnotu klíče v registrech. Když se podívám klasicky přes regedit, tak tam je.

Napadají mě dva důvody, budˇ je nějaký problém s přístupem SQL k registrům, a nebo je problém v tom, že SQL je 64bit a daná aplikace je 32bit - ale nezdá se mi, že by registry byly rozděleny podle tohoto parametru.

Není tu nějaký odborník?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.217.–
Reklama
Reklama
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
21. 8. 2014   #2
-
0
-

Jakyho klice? Druhy parametr je prazdny.

xp_regenumkeys nevraci hodnotu klice, ale seznam klicu pod urcitym klicem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
21. 8. 2014   #3
-
0
-

#2 P Ano, toto je výpis klíčů pod 'HKEY_CLASSES_ROOT', a zde právě přes SQL nevidím ten co klasicky přes Regedit vidím.

Ano, dávám i EXEC master..xp_regread N'HKEY_CLASSES_ROOT',N'Baan.Configuration.baanerp',

a to vrací 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.217.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
77 příspěvků
15. 9. 2014   #4
-
0
-

#1 Luboš
Tak první problém byl vyřešen. Byl způsoben účtem, pod kterým běžela služba MSSQL serveru Tento účet neviděl do registrů.

Pak už mi projde i příkaz na vytvoření objektu, ale jak dál?

Dle zadání mám pro daný objekt volat funkci ParseExecFunction(dll,parametr).

Kde dll je jméno komunikační DLL knihovny, a do parametru lze posílat různé příkazy. Např. get.interface.status.import(1)

Vůbec netuším, jestli a jak mám použít sp_OAmethod nebo třeba sp_OAsetproperty ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Přístup — založil lišák

Přístup k USB — založil manulka.cz

Přístup ke třídě — založil Tom

Přístup odepřen — založil bbtrash

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý