Import do Access přes makro – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Import do Access přes makro – MS SQL – Fórum – Programujte.comImport do Access přes makro – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
MeFi1000
Duch
27. 8. 2014   #1
-
0
-

Zkouším importovat tabulku pomocí makra do access 2013. Základní makro je jednoduché:

Sub ImportXLS()
Dim db As DAO.Database
Set db = CurrentDb
On Error Resume Next:   db.TableDefs.Delete "Helios_testImport":   On Error GoTo 0
db.TableDefs.Refresh
DoCmd.TransferSpreadsheet _
    TransferType:=acImport, _
    SpreadsheetType:=acSpreadsheetTypeExcel9, _
    TableName:="Test", _
    FileName:="C:\Users\mezeraf\Desktop\Podúčty\Helios_test.xlsx", _
    HasFieldNames:=True, _
    Range:="List1!A1:H6504"
db.TableDefs.Refresh
db.Close:   Set db = Nothing
End Sub

Potíž nastane, když chci, aby se sloupce jmenovaly podle sloupců v tabulce a nikoliv, tak, jak se importuje z Excelu (včetně českých znaků, které následně dělají v Accessu potíže). Tam mi hlásí chybu, ať jsem nastavil Field na False nebo měnil Range.

V rámci Range mám taktéž problém, protože potřebuji načíst všechny záznamy (jejich počet se může měnit), pokud však nastavím Range jen na hodnoty A:H, hlásí mi makro chybu (neexistenci pole).

Nevíte jak tohle ošetřit. Moc dík. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.188.–
MeFi1000
Duch
27. 8. 2014   #2
-
0
-

Tak jsem si sám zjistil, jak to jde :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Brigáda MS Access, Access VBA — založil hejhula

MAKRO — založil Prog.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý