#3 Woody
Mě je jasné co ten program má děla (respektive co má být jeho výstupem), já se ptal s čím konkrétně si nevíš rady. Rozuměj, nemám zájem to za tebe psát (IMHO si myslím, že student střední školy, která je nejspíše zaměřená na IT by tohle měl zvládnout i po base piv), ale mám zájem ti pomoct tak aby sis to napsal sám a věděl co a proč to jak dělá.
Pokud chceš k uchování počtu výskytů jednotlivých znaků používat pole, nejspíše budeš muset použít dvourozměrné pole. Kde v prvním řádku budeš mít znak a ve druhém počet výskytů (řádek/sloupec, o je na tobě).
Nebo jednorozměrné, s tím, že budeš vědět, že hodnota v buňce 0 bude představovat počet výskytů znaku a, hodnota v buňce 1 bude počet výskytů znaku b, ...
Volba je na tobě, každopádně obě tyhle varianty mají slabinu v tom, že pole bude statické a tedy předem budeš muset vědět jaké znaky budeš hledat, pokud by jsi chtěl udělat program na počítání výskytu jakéhokoli znaku, bylo by vhodnější použít dynamické pole, nebo nějakou jinou dynamickou kolekci ...