Konstruktor inicializacia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konstruktor inicializacia – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonstruktor inicializacia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kryptonix
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravím mám jednu otázku.

Kolega mi prerobil kód z

BADA_3_LOADER::BADA_3_LOADER(const QString &dbPath){

this->query = NULL;

this->db = NULL;

}

na

BADA_3_LOADER::BADA_3_LOADER(const QString &dbPath) : query(0L), db(0L){

}

Chcem sa spýtať je jeho inicializácia lepšia alebo používanejšia? ... vyšiel som čerstvo zo školy a neviem to posúdiť. Za odpovede vopred ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.7.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
2. 9. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

pokud mas uvnitr objekty bez nejakeho defaultniho konstruktoru, tak to jinak nez tim druhym zpusobem proste neudelas..

a i kdyz mas, tak pokud to udelas tim prvnim zpusobem, tak se vlastne nejprve vytvori defaultni podobjekt a pak teprve ho prepises pomoci assign operatoru na neco jinyho (tj. zbytecny akce navic)

Takze, pokud nepotrebujes neco extra zpracovavat, tak je lepsi ten zpusob : neco(x), ... { ... }

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kryptonix
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 9. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ďakujem za vysvetlenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.7.–
vitamin+8
Grafoman
3. 9. 2014   #4
-
0
-

V c++11 (QT5 by malo fungovat) mozes pridat inicialiaciu priamo do deklaracie atributu (musi to byt ale konstanta znama pri kompilacii)

class BADA_3_LOADER{
	QUERY_TYPE* query = nullptr;	//alebo "= NULL;" alebo "= 0;"
	DB_TYPE* db = nullptr;		//alebo "= NULL;" alebo "= 0;"

	//...
}

BADA_3_LOADER::BADA_3_LOADER(const QString &dbPath){}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 271 hostů

Podobná vlákna

Konstruktor — založil Dagi

Konstruktor — založil el

Konstruktor na co? — založil Pavel

Kopírující konstruktor — založil Šťouchal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý